Vigyázzunk a videókkal

Videó nélkül nem megy! Persze ezzel a mondattal csupán azt akartam állítani, hogy a huszonegyedik század gyermeke már több információhoz jut a mozgóképek által, mint a huszadik századi. Meg persze azt is mondani akartam, hogy egy-egy webegység, köztük a blog, látványban gazdagabb is lesz egy-egy videó által.
Ám a videókkal a blogban vigyáznunk is kell!
Legutóbb például a szakmai blogomban olyan bejegyzést tettem, amelyben érintőlegesen a labdarúgásról – na, jó, a fociról – is szó esett, és mondandóm illusztrálására a YouTube-ról beemeltem a bejegyzésembe két friss labdarúgó mérkőzés – na, jó, focimeccs – videó felvételét.
Mit tesz Isten, először az egyik, aztán másnap a másik videó nem jött be, csupán egy YouTube által jegyzett felirat maradt a gyönyörű Messi- és Ibrahimovics gólokból: harmadik felektől érkezett bejelentések miatt a csatornát megszüntettük.
Aha, szóval a pénz! Vagyis a közvetítés jogdíjai. Vagy mittodoménmi.
Persze Tamás Gáspár Miklós ezt másképpen mondaná, talán úgy, hogy a kapitalizmusban már a gól is magántulajdon, s csak az láthatja, aki alaposan megfizeti az árát, s azon az áron rajta van a kizsákmányoló tőkések extra profitja is – de én nem vagyok TGM, s így csupán blogger szempontból mondom azt: a videókkal jó lesz vigyáznunk!
Mert hogyan fest az, ha nem fest sehogy? Vagyis, ha úgy van videó, hogy nincs?
És akkor most stílszerűen jöjjön egy videó, ami fent is marad:

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.