Keresőoptimalizálás, SEO

Veszélyben az Index függetlensége

Az Indexet több minőségemben tartom nélkülözhetetlennek

Veszélyben az Index függetlensége

Hírolvasóként – linket tartalmazó logóról – az Indexet napi elsőként indítom. Van spiritusz, elemző készség, ha kijár, akkor kormánykritikus hangvétel is.
A Blog.hu-n pedig már másfél évtizede blogot vezető bloggerként vagyok jelen (gerillamarketing.blog.hu) napi olvasó vendégként és időnként blogíróként.
Az Indexhez “csatolt részek” egyike-másika, de a Napi.hu rendszeresen olvasmányaim közé tartozik. De ilyenek például a Portfolio vagy a Totalcar is.

Aggódom!

Ez az aggodalom a hatalom természetének ismeretéből és az Index felületén már feltűnt “romlás virágaiból” ered.
A terv roppant egyszerű. Feldarabolnák a jelenlegi szerkesztőséget, külső szerkesztőségekbe szerveznék ki a munkát.
Jó példaként a Totalcar szerepel az átalakítás tervezőjének palettáján, rossz példát viszont a magam palettájáról mutathatok – lásd lentebb a Blog.hu néhány mondatos jellemzését a politika aspektusából.
A “romlás virágai” ott virítanak, ahol nem az Index szerkesztősége az úr a saját portálján. Az átlag olvasó ráadásul azonosít minden index.hu-ról elérhető felületet az Index szerkesztőségének munkájával.

Sajnos az az elképesztő helyzet áll fenn, hogy az Index szerkesztősége már most sem uralja a teljes felületét és a reklámbevételei feletti ellenőrzést sem!

Blogok világa az Index felületén

A Blog.hu-t nem az Index szerkesztősége működteti és láthatjuk, ahogy ott tudatosan leépítik a közéleti, vagy más megközelítésben a polblogot.
A korábbi – az akár egy évvel ezelőtti – állapotokhoz képest a blogketrec alsó régiójába kerültek ezek a blogok.
Mennyiségük maximum kettő-négy lehet.
Mobilról ez a rész csak külön kattintással hívható elő.
Időben is korlátozás történt (politikailag forró időszakok kizárva, pl. választások ideje).
Ellenőrzik, nem tartozik-e párthoz a blog szerzője, politikusi blog nem kerülhet címlapra.
A kozelet.blog.hu felület pusztán a hulla eltakarását célzó lepedő. Még annyi fáradtságot sem vesz a blog.hu, hogy a gyüjtőhely reszponzív lenne. Vagyis mobilról élvezhetetlen!
A tartalmi válogatás néhány szerzős.

Mindez az Index hátsó fertályán már mind a tartalmi, mind a technikai züllés (vagy még inkább a züllesztés) jele, a közéleti blog elrohasztásának eszköze.

Közel két évtizede blogolok. A hátam mögött elpusztult blog-óvodák, közösségi terek: Blogter, Freeblog, Nolblog, Népszava blog… vajon ebbe a sorba kerül az Index hátsó udvarából a blog.hu is?! És akkor hová menjen a közéleti témákat űző blogger?
*****
Témába vág:

Belső linkek a témában:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.