Keresőoptimalizálás, SEO

Újabb linkgyűjtemények: utazás, szállás; celebek, hírességek és Te

Linkerő
Linkerő

A link, mint erő

Akárki akármit is mond, link erő nélkül aligha lesz látható a honlapunk, a blogunk vagy a webáruházunk a keresőkben. Linkjeink egy részét, egyikünk-másikunk jelentős részét, linkgyűjteményekből, linkkatalógusokból szerezzük be.
Azt persze érdemes tudnunk, hogy a linkgyűjteményekből érkező linkeknek is relevánsnak és erősnek kell lenniük, különben nem sokat fognak érni, nem fogják segíteni a honlapunkat a keresők élére történő kapaszkodásban.
Külön kérdés lehet, hogy vajon mi mutatja meg számunkra egy linkgyűjtemény erejét?! A PageRank értéke? A benne lévő linkek száma?

Mivel a nyilvános és a valóságos PageRank érték eltér(het) egymástól, a PageRank értéket nem szabad abszolutizálnunk. Jobban járunk, ha a linkgyűjtemény erejét is a találati táblán mérjük le, vagyis azt vizsgáljuk, hogy az abban lévő tartalmat tükröző kulcskifejezésekre miként szerepel a keresőkben.
Ha túl sok linket látunk egy oldalon, akkor felmerülhet bennünk: nem biztos, hogy a keresőrobot végigmegy az egészen és nem unja el a matatást a linkek között. A Google azt javasolja, hogy egy-egy oldalon ne legyen több, mint száz link.
Ehhez képest iszonyú mennyiségű linkkel teletömött oldalakat is láthatunk – de nem biztos, hogy ennek örülnünk kell, és nem feltétlenül indokolt, hogy mindenáron linket akarjunk onnan.

A link, mint út

A keresőmarketing során, a linkek útvesztőjében érdemes figyelnünk arra is, hogy a link egyszerre út és erő, vagyis a témában keresett oldalakról kiinduló linkek által találhatnak ránk. A mesterségesen “felfújt”, látogató nélküli linkkatalógusoknak,  gyűjteményeknek aligha látjuk hasznát.

Tehát érdemes figyelnünk arra: vajon a link “beszerzési hely” milyen gazda kezében működik. Olyanéban-e, aki törődik vele, folyamatosan kezeli, és a kialakított, tágabb környezet garancia-e a folyamatos látogatottságra – hogy tényleg valóságos látogatókat szerezhessünk.

A Jóljárok Magazin új linkgyűjteményei

A fenti bevezető után ajánlani merem a Bognár Stúdió által “üzemeltetett” Jóljárok.hu Magazin link birodalmát, amely most két új taggal gyarapodott és indul el hódító útjára.

Az egyik, a http://utazas.joljarok.hu olyan linkek gyűjtőhelye lesz, amelyek az utazás, a nyaralás, a barangoláshoz szükséges szállások megtalálásának témakörét ölelik fel.

A másik a http://celeb.joljarok.hu a személyek, a hírességek, az írók-költők, a politikusok és a barátok, ismerősök valamint önmagunk honlapjának, blogjának, facebook- vagy twitter fiókjának elérését segíti.

Ha megnézzük a portálon már fent lévő linkgyűjtemények gyarapodását, erejét; ha figyelembe vesszük, hogy egy magazin keretében találnak rá e linktárakra a látogatók, akkor minden bizonnyal érdemes a linképítés, a link building során az itteni linkek kérése mellett döntenünk.

***

Tudástár: Linképítés és linkleépítés

Linkgyűjtemények a Jóljárok.hu Magazinban:

Korábban e témában írtuk:

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.