Több SEO-s, több honlap – nagyobb siker?

Szokatlan kérések a SEO megrendelésben

Olykor furcsa megrendelések érkeznek a SEO területén és amit lehet, azt persze teljesíti is az ember. Ugyanis a megrendelőnek jogában áll, hogy szokatlan kérése legyen. Ám olykor már mélyen a munka közepén döbbenünk rá: valami nem stimmel!
Új tapasztalatom, hogy előfordulnak olyan cégek is, amelyek több domaint is beszereznek tevékenységükhöz, és mindegyikhez honlapot készíttetnek, más-más céggel – és keresőoptimalizálást is rendelnek hozzá természetesen, s a kulcsszavak, a kulcskifejezések egy része átfedi egymást. Az egyik honlapkészítő-optimalizáló cég mit sem sejt a másikról, mindkettő vagy mindhárom nekilát, s akkor jön a meghökkentő felismerés, amikor az első link visszautasítás megérkezik: ennek a cégnek már van innen linkje, többet nem adhatunk!

Hoppá!

Nos, az a helyzet, hogy az az elképzelés, mely szerint több honlap különböző kezekben nyilvánvalóan a keresőkben elfoglalt helyek uralását fogja jelenteni – téves!
Ugyanis bármilyen attraktívan készül is egy honlap belső világa, legyen az világelső akár a honlap optimalizálás terén, a megszerezhető külső linkek ereje nélkül fabatkát sem ér!
Tehát amikor a kulcsszavak átfedik egymást – a linkeken meg kell osztozni, s nem hogy jobban járna az ügyfél, hanem éppen ellenkezőleg. Tehát az a módszer, hogy pénz nem számít, több honlapot indítok s a legjobbakat úgy fizetem meg, hogy egymás munkájáról nem is sejtenek: ez hatékonyan NEM MŰKÖDIK!
Sőt, nem hogy hatékonyan, hanem a SEO-ban ez sehogyan sem működik.

Upgrade 9 év elmúltával, 2016.05.16-án:

A jelenség még mindig él.

 • Többen azzal próbálkoznak, hogy más-más fantázianév mögé bújtatják az ugyanazon iparágban, szolgáltatási területen működő vállalkozásukat, és mindegyik fantázianév mögé honlapot is állítanak, majd ezeket a honlapokat keresztbe linkelik. Azt gondolják, hogy így ellephetik a keresőtáblát, s az internetről érkező rendelések java hozzájuk jut el.
  Azonban a Googlet csak ideig-óráig lehet átverni – mert előbb-utóbb gond lesz a hitelességgel.
 • Vagy méregdrágává válik a kísérlet, megannyi külön domain, megannyi külön honlap, megannyi külön telephely cím, megannyi külön telefonszám – hogy elkerüljék a lebukást.
 • És persze a konkurencia sem lesz rest jelenteni a Googlenak (és esetleg a rendőrségnek-bíróságnak) a csalást.

Szóval keresőmarketinggel csalni nem érdemes, mert a keresőből történő kizárás lesz a settenkedő jutalma.

***

És ami a keresőoptimalizálás, a SEO témáját illeti:

“Több SEO-s, több honlap – nagyobb siker?” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Ez most nekem is új volt…
  Én eddig csak magával az ötlettel találkoztam, de azzal, hogy ez már meg van valósítva szerencsére nem.

  Mondjuk olyannal már találkoztam, hogy ugyanannak a cégnek több webáruháza is van, de azokon nem látszik, hogy ugyanahhoz a céghez tartozik, így talán valamivel sikeresebbek lesznek, gondolják.
  Nos szerintem sem ez a célravezető út, mert idővel nem csak a SEO, de a többszörös adminisztrációba is bele fognak fulladni..

 2. Bocs a késői reakcióért, de a november vége – december eleje a túlterheltség miatt, ráadásul mindez megterhelve ADSL kimaradásokkal (most az már rendben van) és egy kis talánnyal, hogy miért üzeni a Google a Webmaster Tools-ban, hogy ezt a blogot nem látja:”We can’t currently access your home page because of an unreachable error.”
  Miközben nincs fönn robots.txt, amellyel ronthatnék, miközben a szerver gazdája grafikonon bizonyítja, hogy messze nincs csúcsra terhelve a szerver… – azaz érthetetlen a hibaüzenet, de tény, hogy több, mint két hete nincs frissülés a Tárolt változatban.

  Így aztán csak megkésve rebegem: egyetértünk!

 3. Off (?)
  Egyszer el kell kezdeni – mondom magamnak. Pihenésképpen, Tóték mesterségét egy időre félretéve, ülök a gép előtt és mohon falom az információkat a “SEO és Bűntársai” oldalakon. Persze a szívem és az eszem itt marasztalt. Elismeréssel adózom a tudás és a szakértelem előtt!

  “Így aztán csak megkésve rebegem” és suttogva kérdezem: meg lehet ezt a mesterséget tanulni? 🙂

 4. Kedves “Minek nevezzelek”! 🙂

  Igyekezni fogok, csak a sorrendet még tartanom kell:
  Tóték – Tóték leszoktatása és új feladatra oktatása – talán két szusszanat… és mehet! 🙂

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.