Keresőoptimalizálás, SEO

SEO verseny indult Seonyár2008 címmel

A harmadik magyar SEO verseny

Immár a harmadik seo verseny indul Magyarországon. A keresőoptimalizálók első megmérettetése 2006 nyarán indult és fél éven át tartott. Ez volt a Pillangószív. A második elindítására még az első befejezése előtt sor került, s három hónapig versengtek a versenyzők, immár pénzdíjazásért. (Linkfelhő). A harmadik pedig ma, április elsején éjfélkor indult “hódító útjára”, egymillió forintos összdíjazás mellett, SEONYÁR2008 elnevezéssel.

Egy-egy seo verseny forgatókönyve tulajdonképpen egyszerű. A kiírók megadnak egy olyan szót vagy kifejezést, amely azelőtt még nem szerepelt a Google keresőben, s az a versenyző győz, akinek a webegysége a verseny előre meghírdetett záró időpontjában, az adott szó beütésére első helyen áll a Google keresőben.
A szervezőkre persze plusz terhet ró a szponzorok előteremtése, a verseny tisztasága feletti őrködés (feltéve, hogy azt nem bízzák egyedül a Google keresőrobotjaira és szabályaira).

A versenyzőknek is van mit megoldaniuk 🙂 a saját webegységükkel igyekeznek minél előkelőbb helyezést elérni. Azért a webegység elnevezést használom, mert van aki a blogra, van aki a honlapra, s van aki ezek kombinációjára esküszik. Vannak akik egy, s vannak, akik sok webegységet küldenek csatába.

A mostani versenyről e téren csupán egyet tudhatunk: a SEONYÁR2008 megkezdődött. De nem kell szomorkodnia az ilyen típusú versenyek ellenzőinek sem, június elsején ez is véget ér!

Hja, el ne felejtsem, magam is elindultam rajta, egy bloggal és egy honlappal.
Blogom: seonyár2008blog – (upgrade 2008.04.02. 18.33. a Freeblog, előzetes értesítés nélkül törölte a versenyben résztvevő blogokat! – Majd negyedikén a blogter és a blog.hu is ezt tette. – Erről bővebben itt: Blog és élet: Kedves Freeblog! )
Honlapom aldomainnel: (Upgrade – itt egy cím állt. Azonban tekintettel a verseny körüli “érdekes fejleményekre” – már se honlappal, se bloggal nem veszek részt ebben a versenyben.

14 hozzászólás

 • Seonyár2008 a Blogsulin

  Csatlakozom Hozzád Pajtás! – Ha megengeded?!
  Döngessük együtt a webes falakat, s harcra fel! (S a szép az egészben, hogy itt a “harcot” könnyed linkfelhővel, meg virtuális gerillaosztagokkal vívják. De ettől szép!)

 • Bognár László

  A versenyblogot már nem tudod megnézni, mert a Freeblog, előzetes értesítés nélkül törölte a versenyben résztvevő blogokat. Ez az előzetes tájékoztatást mellőző törlés erősen meghökkent!

 • Bognár László

  Kedves seonyar2008!
  Az ide betett “tájékoztató” leveled egy kéretlen reklám, magyarán SPAM!
  Ugyanis itt, ebben a blogban, már 110 bejegyzés foglalkozott a keresőoptimalizálással, tehát sem a vendégeimnek, sem nekem nem kellene a seo-ról mit mondani.
  Érdekes, hogy a spamről egyszer ez, egyszer padig az a véleményetek.
  Ráadásul Magyarországon ez a mostani nem a második, hanem a harmadik verseny, tehát tévedtek!
  Szóval több ilyen cégcsoport reklámot nem kérek!

 • Weinreich László - Netmester Produkció

  Kedves Laci!
  Ez az utolsó bejegyzésed megfogott. Mert elvileg, – és nagy jóindulattal elfogadható szakmai kommentnek a küldött linket. – Csak hát kisbarátaink legalább vették volna a fáradozást és egy pár szavas szakmailag releváns kommenttel felkértek volna beszélgetésre, véleménycserére.
  Így bizony én is osztom véleményed, pedig én nagyon liberális és toleráns vagyok webes értelemben.

  Da álljon meg a nászmenet, milye van a menyasszonynak? Kilóg a ….

  … Én is kaptam most este egy ugyanerre az oldalra mutató linket, csak azt a “by Kingmakers Webstudio” jegyezte, s abszolút önreklám volt, semmilyen komment és kapcsolatfelvételi lehetőséggel.

  Így azt hiszem a szervezők elmarasztalásának tekintetében fújjunk visszavonulót, vagy dobjunk egy bocsit, amíg tisztázódik a dolog, mert lehet, hogy ez csak egy virtuális provokáció…

 • g-easy

  A kettővel “feljebbi” kommented nem nagyon értem. Én írtam ki a versenyt, de én az ég világon semmilyen tájékoztatót nem tettem sehova.

 • g-easy

  Jahh bocs, most olvastam csak tovább. Ő egy induló, aki már ezek alapján (mindenkinél ezt csinálja és még nem is érti mi a baj) már ki is van zárva. Vagy 20 screenshottal bizonyítják a versenyzők, hogy komment spammel. Légyszives ne a kiírókra húzd már rá. Hogy kerülünk mi extrás oldalra, meg az volt az első amit megtanultam a seo-ból, hogy nem spamellek. Amúgy az meg igaz, hogy nem a második, de a második díjazásos verseny.

 • Bognár László

  Ezért jó a nyilvánosság és az AZONNALI ÉSZREVÉTELEZÉS LEHETŐSÉGE, mert AZONNAL lehet védekezni, alapos indokkal érvelni, miképpen te most teszed, így ezt az érvelést elfogadhatom és máris tisztáztad magad!
  Ez a korrekt eljárásmód – vagy nem?

 • g-easy

  Ez így tökéletesen rendben van. De jobb lenne, ha a vád előtt bizonyságot szereznél róla, mert nem sokon múlt, hogy megtaláltam ezt a bejegyzést. Ha nem találom meg, akkor így marad? És minden olvasód tökéletesen meg van azzal etetve, hogy a kiírok spammel kezdik a versenyt?

 • Bognár László

  Lám, ez az előnye az azonnali védekezés lehetőségének, nem az eredményhirdetéskor, mint te tervezed. Így módodban állt védekezni, tisztázni magad egy olyan szituációban, amikor a szponzoraidat és a kiírókat a spammelő ilyen helyzetbe hozta!
  A kamut nem rajtam, hanem azon kell számonkérni, aki elkövette!

 • g-easy

  T**ön is szúrnám magam, ha ennyire járnék utána. Sőt, ez nem utánajárás.. Ez vakság. Hogy kerül a fórum összefüggésbe egy extrás lappal? Hogy jön össze a kettő? A fejedben csak.

  Mert rossz szándékkal indulsz. Akkor én is elkezdem sütögetni, amit te oly nagy fennhangon szeretsz hajtogatni.
  Az első versenyen csak és állítom, hogy kizárólag azért győztél te, mert közben elkezdődött a második és minden erősebb versenyző átcsoportosította az erejét a “díjazásos” futamra. Így egy marék lepke felett győzedelmeskedtél. Nahh.. Ha te elkezdesz nem a saját hasznodra, hanem a másik kárára irogatni, akkor én is elkezdek. Ez volt nálad az utolsó kommentem.

 • Bognár László

  Kedves G-easy!

  1) Nem én raktam oda a verseny és a szponzorok logoját (+ Google + Yahoo) ne velem foglalkozz, hanem azokkal, akik ezt csinálták.

  2) Az első versenyen végig vezettem, a hat hónapból négyszer zártam első helyen, úgyhogy a pillangók csókja kísérje lépteidet, de nem tudsz megsérteni 🙂

  3) Ha nagyobb körültekintés, pontosabb kiírás lenne, talán kevesebb volna a verseny körül a “balhé”.

  4) Sajnálnám, ha többé nem jönnél.

  P.S.
  Egy versenyző a verseny során lehet izgága, nem kellően jól nevelt, bármilyen, de a verseny képviselője, jelen esetben te, aligha lehet modortalan. És akkor most ezt eléggé finomra fogtam!

 • Zo-lee

  Azért utállom ezt az oldalt mert sok itt az okos = pl : a házigazda !
  Most hol van a versenyben a “bogárstudió” vagy bognár izé ????

 • Bognár László

  Kedves Zo-lee!
  Köszönöm, hogy felkerested blogom és szakmailag igen értékes hozzászólásoddal emelted színvonalát! A barátságos hangvételért pedig sajnos nem tudok személyesen is köszönetet mondani, mert nevedhez elérhetőségedet nem csatoltad.
  A Bognár Stúdió ebben a játékban nem játszik – de aggódásod a helyezés miatt jólesik.

  Érett személyiségre utaló baráti látogatásod ismételten köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.