Keresőoptimalizálás, SEO

SEO vagy fizetett hirdetés?

A keresőoptimalizálás (SEO) vagy az AdWords hoz pontosabb találatokat?

A SEO vagy az AdWords hoz pontosabb találatokat?Vendég bejegyzés a Naturmarketingtől
A Google keresőtalálataiban való rangos helyezés, az első oldalon szereplő találat minden weboldal tulajdonosnak álma és célja.
Nem hiába, hiszen a jó helyezés nagyobb forgalmat is generál a vállalkozásoknak a hátsó sorban kullogókhoz képest.
Állandó vita ezért a marketing szereplői között, hogy hogyan érhetjük el ezt, milyen eszközt használva tudunk hatékonyabban eljutni a célcsoportunkhoz.
Két fegyver áll ehhez a rendelkezésünkre: a SEO és az AdWords.
Parázs viták pedig a kezdetektől dúlnak arról, hogy melyik eszköz az, amelyikkel biztosabban, olcsóbban, hatékonyabban tudjuk ügyfelünk webes jelenlétét sikerre vinni.


Dönteni nem célunk, felsorakoztatunk pár szempontot.
A Google jelenleg a legnépszerűbb kereső a világon, noha egyes országok saját keresőt használnak.
A Google pedig már a nevét is a rajta futó megszámlálhatatlan információról kapta, így nem is csoda, hogy ezek kezelése és feldolgozása algoritmusok garmadájával történik minden másodpercben.
Majd a feltérképezett oldalakat a megfelelő szempontok alapján rangsorolják, és elhelyezik a találati listában.

Miért a SEO?

SEO tervezés
SEO tervezés

A SEO lényege a minőségi tartalom, a releváns kulcsszavak használatával, amely alapján a Google fizetett hirdetések nélkül is értékesnek érzékeli oldalunkat a felhasználói számára. Az informatív tartalom pedig mindig népszerű lesz, a nagy szakértelemmel elkészített keresőoptimalizálás olyan, mint egy mesterember munkája az áruházakban sorakozó kínai tucat mellett.
Amit jó ha tudunk: mindig egyszerűbb egy honlapot keresőbarátként felépíteni, mint utólag alakítgatni. Így akkor vagyunk a legjobb helyzetben, ha még tervezési fázisban van a honlapunk. Később sincs azonban veszve ez a lehetőség, ha plusz munkát nem sajnálva egy szakemberre bízzuk az oldalt.
A türelem rózsát terem, ez lehet a keresőoptimalizálás alapelve, hiszen hosszú ideig tart az elkészítése, ugyanakkor hosszú távra szól. Egy weboldal minden aloldalának keresőbaráttá alakítása nem kis feladat, hiszen sok minőségi tartalmat igényel. Idő kell ahhoz is, hogy a keresőrobotok feltérképezzék és értékeljék az oldalakat. Ha azonban ez megtörténik, a helyezésünk valóban értékes, hiszen organikusan ért el jó helyezést. Ez a reklámokra immunis, bannerekre pedig egyenesen vak felhasználók számára is fontos, nem csak a Google jutalmaz minket.

Miért az AdWords?

AdWords tervezés
AdWords tervezés

Az AdWords onnantól nekünk dolgozik, amikor kiírjuk a hirdetést. Nem kell várnunk hónapokat arra, hogy a keresőrobotok feltérképezzék az oldalt, így egy igazi nagyágyú, ha gyorsan szeretnénk célba juttatni az üzeneteinket.
Ott lehetünk a keresésekre adott találatokban, de felbukkanhat cégünk bannere a vállalkozásunknak megfelelő témájú weboldalakon, például egy lakberendező esetében a bútoráruházak nagy látogatottságú webshopjain.
Az AdWords segítségével utolérhetjük szökni készülő vásárlóinkat, bombázhatjuk őket remarketing hirdetésekkel, ahol szinte azt érezheti, hogy a gondolataiban olvasunk.
Azt is gyorsan tesztelhetjük egy-egy AdWords kampány során, hogy megfelelően választottunk-e kulcsszavakat, ami a keresőoptimalizálásnak is mankót nyújthat. Ha ugyanis melléfogtunk, sok látogatónk lehet ugyan, de vásárló nem lesz belőlük, csak a keretünk fogy el.
Kellő hozzáértés kell az AdWords-höz is, hogy a kampányok ne csak megtérülőek legyenek, hanem igény szerint márkánkat népszerűsítsék vagy a termékeinket adják el. A folyamatosan frissülő rendszer célja a hirdetők mind jobb kiszolgálása, ez pedig naprakész tudást igényel, hiszen a kulcsszó minden esetben a gyorsaság, ha az AdWords-ről beszélünk.

Talán már mindenki számára kiderült, hogy mindkettőre szükség van ha biztosítani szeretnék cégünk online sikereit, hiszen egymást támogató eszközökről van szó.
Ahogy egy háznak is először alapot építünk, úgy érdemes a keresőoptimalizálással súlyozni az oldalunk értékét, ha pedig gyorsan szeretnénk vásárlóinkkal, a minket kereső leendő vevőinkkel tudatni újdonságainkat, akcióinkat, vagy márkánk nevét beégetni a köztudatba, használjuk a fizetett hirdetéseket bátran.
Amit szem előtt tart a Google, az a felhasználók érdeke, így ha minket is ez vezérel amikor a weboldal stratégiáját kidolgozzuk, nyert ügyünk van.

Vendég bejegyzés, írta a: Naturmarketing

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.