Keresőoptimalizálás, SEO

Pécs Expo, Pécs Info – miért nem vagyok ott?

A Bognár Stúdió és a Jóljárok.hu Magazin régi fejléce

Ha nagyon messziről kezdem: amikor úgy öt évvel ezelőtt elhatároztam, hogy a vállalkozásom és a kínálatom súlypontját “áthelyezem” az Internetre, minden létező hibát elkövettem, amit elkövethet egy, a papír alapú gondolkozással megvert marketinges!

Látszólag nem történt semmi hiba.
Egységes cégarculat, a Jóljárok.hu portál beindítása körül a felhajtás: prospektus, újsághirdetés, kártyanaptár, plakát, szórólap, névjegykártya, levélpapír, rádióreklám, csinos kolleganő – azaz minden elképzelhető eszköz a marketing-mixben 🙂 és még persze a Pécs INFO kiállítás is.

 

A Jóljárok.hu Magazin archívumából: kiállításon

Nos, szép summát fizettem ki tanulópénznek.
Mert mindezeken felül százezerbe került a Jóljárok.hu nevének és színvilágának levédetése, gondoltam – kiállításra nem mehet az ember balkézről szerzett programokkal sem és így tovább!
Hiába segítettek olyan “régi motorosok”, mint a Kamarától Falus Gergely, vagy az egykori “forródrótos” Mórocz Imre – az a kiállítás nekem nem nagyon jött össze. (Nem rajtuk múlt).

Pedig akkor még olyan neves előadókkal spékelték meg a Pécs Infót, hogy nyugodtan mondhatom: ott volt az ország szakmai elitje, külön vonzást jelentve az érdeklődő polgároknak és szakembereknek! Tavalyelőtt és tavaly is volt Internetes szakmai nap, a Netmester fáradhatatlan ügybuzgalmának köszönhetően – de az idén semmi ilyesminek a nyomát a neten nem találtam. Így nemhogy kiállítóként, de látogatóként sem mentem ki. Nemeskéri Imre barátom fel is hívott onnan (kiállít): – Hogy a bánatban nem vagy itt, szakmabelinek se híre, se hamva – mi van már? Hát ez van. Íme egy kép tavalyról: előadást tartok a blogról. Az előadásom vázlata is megvan: Blogsuli (előadásvázlat)

Summa summárum: a neten ügyködő számára a reklám igazi terepe is a net, nyomós indok kell a kiállításon való részvételhez. Most pedig nyomós érvről nem tudok. A hajdani sajtóreklám a net-szolgáltatásról, kidobott pénz volt? Nagyjából igen… (Szakmai, vagy net-tel foglalkozó lapban viszont másmilyen kellett volna.)

 

A Jóljárok.hu Magazin archívumából: sajtóhirdetés. Elfuserált reklám.

 

A Jóljárok.hu Magazin most: Magazin hírek

2 hozzászólás

 • Szilágyi Tímea

  Szia Laci!

  Hát én is csodálkoztam, hogy idén nem volt semmi számomra érdekes az Expón.
  Ott voltam tavaly is és tavaly előtt is, habár két kezemen meg tudom számolni hányan voltunk összesen az előadásodon.
  Gondolom a szervezők nem tartották érdemesnek újra megjelenni… sajnálom.
  Üdv.

 • Bognár László

  Kedves Timi!
  Köszöntelek blogomban!
  A csodálkozás afelett, hogy nem volt olyan program a Pécs Info 2007-en, amely miatt a nettel foglalkozók oda robogtak volna, leültek volna egy asztalhoz – szóval az e feletti csodálkozás közös!
  Jellemző momentum: a standjához invitáló meghívót egyetlen, általam egyébként nem ismert budapesti cégtől kaptam. A neten én csak a Kamara honlapján láttam Pécs EXPO-s csalogató bannert… Ha rákattintottam – elértem a szakmai programokhoz, ahol a netről és vidékéről árva szó sem szólt. (Miközben tavaly a web-en számtalan akció, e-mail-kampány, net-hír “tombolt”, és a hagyományos meghívók is folyamatosan emlékeztették az embert – lesz ilyen rendezvény, lesz bizony!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.