Keresőoptimalizálás, SEO

PageRank, keresőoptimalizálás – ősember módjára

Ős SEO, ős keresőoptimalizálás

Amikor a távoli időkben megismerkedtem a honlap-optimalizálás, a keresőoptimalizálás, a keresőmarketing – később a SEO – fogalmával, a PageRank fogalmát, de még inkább magát a számot, úgy tiszteltem, mint az ősember a tüzet, mint vallásos ember az istenét.

Szóval úgy kezdődött, hogy kevés számú olvasmányomból rájöttem, linkeket is kell szereznem, mert a saját honlapom így fog előrébb kerülni a keresőkben!

S akkor egyszercsak igen tanulságos e-mailváltásra került sor egy amerikai honlapgazdával, aki azért nem volt hajlandó velem a linkcserére, mert az ő portáljának a PageRank értéke messze meghaladja az enyémet! Mi a fene lehet az a PageRank? – morfondíroztam! Mi a fészkes fene az a szám, amely megakadályozza még az olyan egyszerű ügylet lebonyolítását is, mint a linkcsere?

Feltelepítettem a Google Toolbart, s a szememmel fényesre csiszikoltam a PageRank mezejét! 🙂 Ekkor persze, mint az őrült láttam neki a PageRank érték növelésének, s szinte nem is láttam mást egy-egy honlapon, csakis azt a bűvös számot!

Ma már persze tudom, az a szám nem mindenható, ezer okból lehet az akár nullapertíz is a találati tábla élén álló honlapokon, miközben kövér PageRank értékű oldalak hátul kullognak, elérhetetlen messzeségben a látogatóktól!

***

Ami a keresőoptimalizálás (a SEO) témáját illeti:

Ismeretterjesztő honlapom: Keresőoptimalizálás alapok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.