Keresőoptimalizálás, SEO

Okostelefon vastagító

Tízórai: banán és elektronika
Tízórai. Modern étrend: barack, banán, elektronika

Okostelefon

Nem dicsekvésből mondom, de vettem egy Samsung Galaxy S4 típusú okostelefont. Bár akár kivagyiságnak is vehetné, aki tudja, hogy magyar viszonyok között piszkosul drága a szerkezet és az emberek általában akkor állnak elő valamiféle termék megvásárlásának tényével, ha azt nagyon olcsón vagy nagyon drágán vásárolták meg.
Mert a két végletnek üzenete van.
Az olcsón vásárló emberhez az ügyes, a szemfüles, a leleményes jelzők illenek, míg a drága holmit megszerzőhöz a gazdagság illuzórikus képe társul.
Az én esetemben egyszerűen arról van szó, hogy az elavult, már nem fejlesztett Symbian rendszert, a viszonylag kis képernyőt, vagyis a Nokia N97 minit látható nagyságrendű képernyőre és Android-dal, korszerűbb operációs rendszerrel váltottam le. A Nokia N97 most előlépett első számú tarcsi-telcsi rangra (közérthetőbben: tartalék telefon “minősítést” kapott).

Nem véletlenül beszélek ennyit egy elektronikai szerkezetről, hiszen a számítástechnika, a kommunikáció mindennapi kenyerünknek számít, nélkülük ugyanúgy éhen halnánk, mintha nem vennénk magunkhoz táplálékot.

Insight alapján vékonyítanak?

Amúgy korántsem mellesleg jegyzem meg, hogy a korszerű telefon kiválasztását óriási konkurenciaharc közepette “valósítottam meg”.
A gyártók számos készülék tulajdonságot tartottak fontosnak, például a processzor sokmagúságát, a műveleti gyorsaságot, a napra kész operációs rendszert (amellyel akár a világmindenség és a fénysebesség is bemérhető), a hasznos, biztonsággal letölthető és ingyen beszerezhető app-ok számát – és valami elképesztően fontos tulajdonságként a telefon vékonyságát!

A vásárló persze sokszor elhiszi, hogy ménkő nagy jelentősége van egy-egy, a gyártók és a marketingesek által kiemelten kezelt tulajdonságnak, így magam is hajlottam arra, hogy ami vékony, az biztosan jó. (Ügyes tervezés, makulátlan design, kisebb helyen elfér – gyártja az ember önkéntelenül is az érveket. Ez afféle önmeggyőzés, kognitív disszonancia, pótlólagosan megszülető insight!)

Aztán megveszi és kézbe fogja a vékony telefont, örül a programok által megnyílt új világnak, álmélkodik a friss lehetőségeken – csupán az zavarja, hogy a telefonja fémes, vékonysága révén rettenetesen kis súrlódási felületet ad, ezért csúszik a kezében – vagyis a vékonyságnak veszélye van.
Ekkor az ember segítségére sietnek a barátok, mobiltelefon boltba küldik, telefon vastagítóért, amelynek recézett műanyag bordázata van, hogy ne csússzon ki a drága szerkezet az izzadt tenyérből.
Persze nem okostelefon vastagítót mondanak, hanem védőtokot és védőfóliát.

Marketing vastagon

Lám,  a technika és a marketing önnön farkába harap: először megfizetjük a telefonunk (helyesebben a zsebszámítógépünk) vékonyságának az árát, majd rohanunk megvásárolni annak ellensúlyozására a vastagítót!
Ezerötért kitűnő műanyag-bakelit védőtokot vásároltam, előrenyúló peremmel, hogy védje a monitort is egy estleges asztalra koccanástól, nagyjából ezerkettőbe került a fólia – de még mindig nem érzem a telefonomat teljes biztonságban.
A tokot gyártó kisipar persze ontja a kellékeket, külön programmá lesz a megfelelő tok kiválasztása is.

SEO vékonyan

Persze, most a szememre vetheti valaki, hogy SEO szempontból eléggé vékonyka bejegyzés ez, de nincs igaza!
Vastagítom 🙂

Az imént méltatlankodott nálam valaki, hogy az ő honlapja csupán a találati tábla “Helyi találatok” tartományában bújik elő, senki nem fogja észrevenni a keresőben.
Javasoltam az illetőnek, keressen rá a kulcsszavára okos telefonon. Rákeresett. Ott volt az elején, térképpel, útvonallal, vásárlói magasztalással – ahogyan kell.
Hm, okostelefonon máris más a SEO…

*****

Na még egy kis telefónia, na még egy kis insight:

Mehet a kukába a NOKIA headset

Insight és pozicionálás

Keresés az interneten: találás vagy találtatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.