Keresőoptimalizálás, SEO

Nemzeti autóbérlés

Autóbérlés piros-fehér-zöldben

Olvasom egy autóbérléssel, autókölcsönzéssel foglalkozó multinacionális cég beszámolóját a terveiről, amelyben az is szerepel, hogy bérelhető autóflottájukban növelni igyekszenek a hazai gyártású autók számát.
A magyar piac 10%-át uraló cég nem mondja ki, de ez nyilván a Mercedesek, az Audik, az Opelek, a Suzukik számának növekedését fogja jelenteni a placcukon.

Autóbérlés - Opel gépkocsi - a Bérautótól, Budapesten.
Autóbérlés a Bérautótól

Nem csodálkozom, hiszen világtendencia, hogy az “idegenben” is megjelenő termelők árucikkeiket kedvessé-kedveltté szeretnék tenni a piacon, az adott ország vagy tájegység szája íze szerint szeretnék “beállítani” a terméküket. Ha úgy tetszik, akkor a globális piac egy-egy szegletében a nagyon is felfedezhető nemzeti érzületet érzékelve a nemzetközi színtérre termelők hazai árucikknek akarják feltüntetni eladandó terméküket, szolgáltatásukat.

A piros-fehér-zöld hab magyarrá varázsolja a sört?

Egy kanadai sör reklámjának mintájára készült már idehaza is sörreklám, amely a nemzeti érzésekre épített és jelképesen persze piros-fehér-zöld marketing habot eresztett így a sörre, had igya még jobban, még nagyobb szomjúsággal a nép.
Persze nem tudom, hogy ami sörrel sikerült, az vajon sikerülhet-e autóval az autóbérlések piacán – vagyis érezzük-e annyira magyarnak a Mercedest például, hogy feltétlen ezt béreljük ki, le sem pottyantva a konkurenciát!
Másképpen fogalmazva: a Mercedesnek vajon a német precizitás avagy a Magyarországon szerelik össze kifejezéssel jellemezhető tulajdonsága a meghatározóbb?!

Tartok tőle, hogy marketing szempontból a Merci vonatkozásában a piros-fehér-zöldre festés még aligha indokolt. (Van olyan márka, amely évtizede hirdeti A mi autónk titulust.)
Azonban még a Suzuki reklámjának esetében is újabban feltűnik a reklám szövegben a jelző sor így: magyar ÉS japán.

Tehát őszintén szólva nem vagyok meggyőződve arról, hogy a világszerte ismert és autóbérlésben élen járó cég gesztusa több lesz-e egy egyszerű, bár szimpatikus gesztusnál.
Amíg ez eldől, addig had ajánljam a magyar autóbérlési piacon a gépjárművek TULAJDONSÁGAI alapján flottát építő egyik kitűnő társaságot, nagyszerű hazai referenciákkal:
> Autóbérlés Budapest
És Budapest és az autók témája még itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.