Nehéz döntés: Messi vagy Ibrahimovics?

Milyen a jó csatár?Nézem az FC Barcelona Messivel felvonuló, Deportivo elleni meccsét, amely felettébb izgalmasra sikerült, s a Barcelona tizese három góllal is megkínálta a Deportivo La Corunát. (Deportivo – FCB 4:5)
Az argentin csatár, Lionel Messi, a katalán csapat csodacsatára alacsony, fürge, jól cselező futballista – akinek eredményes, szemre is szép játékát figyelve könnyen juthatunk arra a következtetésre: az igazán jó csatár minden bizonnyal alacsony termetű kell, hogy legyen, ez az alapja gyorsaságának, amellyel oly’ ragyogóan cikázik a védelmeken át. Hát persze, hogy az alacsony játékosokból lesz jó csatár, gondoljunk csak egy korábban játszó világklasszis argentinra, Maradonára. Sőt, a mi zseniális Puskásunkat sem tekinthetjük hórihorgas labdarúgónak.

Nézem a svéd válogatott németek elleni, világbajnoki selejtező csoportban zajló csatáját, ahol is a svédek 0:4-ről, vagyis a sírból  hozzák vissza az eredményt és mentik a pontot. A 4:4-es végeredmény első svéd gólját Zlatan Ibrahimovics fejeli. Zlatan magas, erős testű, csupa izom játékos, védő legyen a talpán, aki útját állhatná. Nyilvánvaló, hogy ilyen magasság és ennyi izomtömeg kell az eredményes játékhoz! Gondoljunk csak bele, egy korábbi zseni, a brazil Ronaldo is ilyen testfelépítéssel volt képes megszerezni a mindenkori csapatának a góljait.

Ugye, ismerős dilemma?!

Mindez a napokban látott, két jól pozicionált * reklámról jut eszembe.
Az egyik szerint – ezt egy autóalkatrészt árusító üzlet autóján láttam:   Pontosan illeszkedik – mert gyári!
Aztán már nem is tudom hol, azt olvasom: Ugyanannyit tud – harmadáron! Válasszon utángyártott alkatrészeinkből!

Lám, mégiscsak nekünk kell döntenünk, ha jó az ellentétes érveket felvonultató két különböző reklám!

*****

* A pozicionálásról:
Pozicionálás és SEO

“Nehéz döntés: Messi vagy Ibrahimovics?” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Azon gondolkodom, hogy a saját vállalkozásomat mindig is inkább Messi stílusában szerettem volna vezetni. Egyre többször azonban azt érzem, hogy hazánkban inkább az Ibramovics stílussal lehet sikereket elérni.
    Te mit gondolsz erről?

  2. Én is jobban kedvelem a finom cseleket, a ritmusváltással elért piciny nyert teret, ahonnan azért már lehet gólt lőni – de ha a finoman cselező, technikás játékost minduntalan felrúgják, lábát törik (és a bíró sem fúj) akkor azért mégis el kell gondolkozni…
    Ámbár úgy van ez, mint a fociban: a csatár testfelépítése, lelki alkata alapvetően meghatározza a harcmodorát.

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.