Keresőoptimalizálás, SEO

Ne félj az Üzleti blog elnevezéstől

Olvas valaki üzleti blogot?

A tény, hogy a Golden Blog versenyben a freeblogon elhelyezett Gerillamarketing blogom ért el sikert (ellobo.freeblog.hu), engem is meglepett.
Az meg különösképp, hogy az ÜZLETI BLOG kategóriában jutott a legjobbnak mondott 10 közé!
A kedves látogató most nyilván azt gondolja, amit mások is – néhány blogba beleolvasva mondom ezt -, brrr, micsoda badarság, ki is olvasna üzleti blogot!
Pedig nincs ok félelemre: nem árulok én ott semmit – se póló, se parfőm, se táblacsoki nem vicsorog a látogatóra, egyáltalán semmi árunak nevezhetőt nem kínálok! Csupán mondom a magamét, zömmel a gerillamarketingben szerzett tapasztalataimról, a csatangoló blogger bozótban felszedett bogáncsai azok. Igaz, rendezve valamennyire…

Marketing megmondó

Amikor előadást tartunk, blog- vagy honlap bejegyzést teszünk, esetleg esszét írunk a valamiről, teszem azt a marketingről, igen jól jöhet egy-egy frappáns idézet, amellyel “feldobhatjuk” művünket. Éppen ezért magam is elkezdtem gyűjteni olvasmányaimból a nagy mondásokat, amelyek vagy frappáns megfogalmazásukkal vagy tartalmuknál fogva lényeges dolgot mondanak el úgy, hogy közben intellektuális gyönyörűséget is okoznak! Olyasmire gondolok például, mint amit Ogilvy mond A reklámról c. könyvében: “Ha az újság ragaszkodik ahhoz, hogy jelöld meg a művedet a hirdetés szóval, szedesd negatív dőlt nagybetűkkel. Akkor senki sem fogja elolvasni.” Nos, a gyűjtést az online marketing és a gerillamarketing területén megkezdtem:
– online marketing
– gerillamarketing
Reményeim szerint hamarosan tekintélyes gyűjteményre teszek szert!

Olyat olvastam, hogy

Olvasom a Honey Magazinban:
 “…az abszolút karrierista ember néhány alapelvet feltétlenül betart. Ilyen az aktív jelenlét: Nem az a fontos, hogy sokat dolgozzunk, – aki valóban sokat dolgozik, az nincs igazán szem előtt -, hanem az, hogy mindig szoros kapcsolatban álljunk azokkal a vezető munkatársakkal, akik a vállalatnál már valóban számítanak valamit. Körülöttük kell sürögni – forogni, és meggyőzni őket arról, hogy a tőlük kapott információkat csakis a vállalat érdekében használjuk fel. Ez a gyors karrier alapvető stratégiája.”
Nos, a gerilla hadviselésben az ilyesmi egészen biztosan nem működik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.