Merre tovább Google Chrome?

Ha olyan programot akar készíteni valaki, amilyen már bőven található a piacon, akkor lássuk be – nem lesz könnyű dolga. A Google most a böngészők piacára kíván betörni a Google Chrome böngészővel, ahol az őshonos népek zsigereiben még ott zsibong a hajdani ász neve, a Netscap Navigatoré, ahol a “tömegek” az Internet Explorert eleve a gépjükre “készen kapják”, ahol a csemegét kedvelők a Firefoxon hasítanak, ahol a Safari is újfajta sztár…

Szóval Google név ide, keresőóriási cím oda, azért ez egy jól belakott terep, tele élő és holt versenytársakkal.

Ha egy ennyire belakott piacon akar valaki az új programjával előre lopakodni, akkor az általános gyakorlat szerint egy hatalmasat rápakol a szolgáltatás mennyiségi oldalára és kész.
A Google viszont éppenhogy az általános trend ellenében szokta megvívni harcait, miként azt a hallatlanul puritán keresőjével is tette a sikerei kezdetén, amely tulajdonképpen egy vacak kis lécecske (volt), de kitűnően lehet(ett) vele keresni a neten.

Nos, a Chrome is ilyen. Egyszerű, gyorsan lehet vele böngészni a weben – és kész.
Ám mindaddig, amíg nem lehet rátelepíteni pl. a Google saját szülötteit, a kapcsolódást mondjuk a Google Toolbart  a PageRank “mérőléccel”, hogy azonnal lássuk pl. az olvasott oldalnak mekkora a PageRank értéke, addig maradnak kérdéseink.

PageRank mérő lécecske | Google Toolbar kép

Az Internet Explorer, a Firefox felengedi ezeket a Google kiegészítéseket, csak a Google Chrome nem?
A keresőoptimalizálás szempontjából fontos lehet az a lécecske. (PageRank, lapra mutató hivatkozások…)
Amíg egyszerű marad, gyors, de öltöztethető (azaz kiegészíthető lesz segédprogramokkal), addig jó szolgálatot tehet. Ha felpuffasztják a versenytársak parádés megjelenéséhez (és méretéhez), akkor csak a sok küzül egy marad.

 

“Merre tovább Google Chrome?” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Én is kipróbáltam, de nálam elég döcögősen fut, egyes oldalakat egyszerűen nem talál. Ugyanaz a webhely, amelyik Mozillával vagy IE-vel bejön, GC-vel nem akar. Az alkalmazások sokasága is hiányzik, pl. a szkriptolvasó online sakkozáshoz 🙂

 2. Én azóta használom, mióta megjelent. Voltam sokáig tűzrókás, és operás, anno még Netscape-s is, sőt avant browserem is volt, de mindből hiányoltam dolgokat. Talán chrome az egyszerűsége miatt nyerte el a tetszésem, és nem kell neki mondani, hogy új lapokat, még véletlenül se új ablakban nyissa, ha már vannak fülek 🙂 Tény hogy javas gyaloglo nem indult el rajta.

 3. Kedves iGabes!
  Ugyan fenn van a gépemen, mármint a Google Chrome, mert kötelező ezen is nézni a honlapokat, meg az esetleges változásait, formálódó tulajdonságait. De alapból még mindig nem ezt használom.

 4. Üdvözölet!
  Hát kérem én még mindig kitartok chrome mellett 🙂 És ami a legvidámabb, hogy sok opera által nem támogatott oldalt is képes megnyitni, persze sokszor muszáj az IE 🙁
  De nekem még mindig bejön 🙂 És még safarinál is gyorsabb, és magyarabb 😀

 5. Chromot és a tűzrókát párhuzamosan használom. Jól megférnek egymás mellet, sőt, mint ha támogatnák is egymást. Fapadossága ellenére kedvelem a chromot, többek között azért, mert fene mód gyors.

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.