Keresőoptimalizálás, SEO

Marketing Klub: a Szalon sör és az MSZP kapcsolata

Szalon sör és marketing
Megízleltük

Jobb. Mint valaha. Ez az új szlogen akarná visszavezetni a Szalonhoz a nosztalgiázó középréteget – tudtuk meg az imént a Pécsi Sörfőzdében, ahol soros ülését tartotta a pécsi marketing klub.
– A Szalon sör kiválóan szerepel az ismertséget kutató felmérésekben, de a márkahűség nem kifejezetten kedvező a kutatások szerint – indította “beszámolóját” az új íz, a megújuló arculat szükségességét is indokolva Somoskövi Gergely, a gyár marketing managere.
– Ha a nosztalgiára, az idősödő korosztályra építetek, akkor úgy jártok majd, mint az MSZP, kifogy alólatok a fogyasztó – vetette közbe valaki.

– Ó, azok a régi szép idők! – súgja nem is egy reklám, például chipszet nyomatnak mostanság hasonló életérzésből eredőn a televízióban, s így bennem az fogalmazódik meg: vajon már elég öreg vagyok-e ahhoz, hogy rákapjak (visszaszokjak?) a Szalonra?
Ezt már én dünnyögtem, veszélyeztetve kicsit a beígért vakteszten való részvételt, de Gergő nem diszkfalifikált, pedig elmondtam még azt is, hogy a Sörfőzde mintha mindent megtett volna korábban a Szalon brand lejáratásáért.
Az évekkel ezelőtti pisilős reklámfilm, amely azt súgta, hogy ettől a sörtől megszabadulni az igazi proletár élvezet; a címkékre nyomott király, “aki” a polgári szalon fogalmát a söröző királyok fogalmával igyekezett összemicsurinezni – szóval mindez katasztrofális következményekkel járhatott.
– De az igazi márkahűség is megmarad azért, – tette hozzá egy kollegina, mert az igazi pécsiek pécsi sört isznak! És magyar árut vesznek, ha a fene fenét eszik is. (Ebbe a fene-fenét eszik megfogalmazásban nem vagyok teljesen bizonyos, mentségemre legyen mondva, hogy az a sörkóstolás azért mégiscsak megvolt ugyebár).
– De magyar-e, pécsi-e a pécsi serfőzde, ha külföldi a tulajdonos? – vetődött fel az újabb kérdés, de erre már senki sem válaszolt, mert megjött a vakteszthez a sör.

Nálam a három sorszámozott pohár alapján a 2. lett az első, a harmadik lett az ezüstérmes és az elsőből lett az utolsó. Mint kiderült, a három azonos kategóriába tartozó sörből a 3. sorszámú volt az új Szalon (amely a régi ízű, vagyis ahogyan régen szerettük.)
Testes, jó sör az, fogok még inni belőle, hukk.

***

A marketing klub korábbi összejöveteleiről:

Információs jobbágyfelszabadítás

Marketing Klub: online marketing és blog

Pillangószív blog és Marketing Klub

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.