Keresőoptimalizálás, SEO

Már a tolvajt is meglopják az Interneten

Arról már zsörtölődtem épp eleget, hogy némelyek szemrebbenés nélkül visznek írást a webegységeimből, s arról is, hogy lassan már jól működő iparággá magasztosul, hogy némelyek az RSS csatornákon át vagy más módon összegyűjtik a jobb szerzők műveiből a csóresz-móresz válogatásukat, s így a keresőkben jól szereplő webegységet hoznak létre.

Erre persze tesznek AdWords hirdetést is, ha már lopnak, legyen dupla a haszon – szóval mondom, ezt lassan kezdem megszokni.

De ma azért szépen leesett az állam, amikor azt láttam, hogy az engedélyem nélkül elvitt szövegdarabomat a közreadó nem is közvetlenül tőlem lopta, hanem egy őt megelőző tolvajtól, attól, aki először csapott rá a “művemre”.

Lassan már majd nem lehet tudni, hogy ki a szerző, annyi tolvajláson suhan át egy-egy szövegünk. És akik egybegyűjtik a jó szövegeket, persze pénzt is szereznek a munkánkból.

Dollárban.

Így aztán majd el fogják magyarázni, hogy ők nemzetgazdaságilag nagyon helyesen cselekszenek, amikor reklámot helyeznek a csórt szövegekre, mert ezt a sok lüke szamarat nyilván nem azért taníttatta az állam évtizedekig, nem azért adott könyvtárnyi irodalmat a kezükbe és nem azért gondolkoztatja őket a valóságról – hogy a nemzetgazdaságnak ne legyen belőlük haszna, ezért ők – mármint a szövegtolvajok – behozzák külföldről azt a pénzt. Hogy meg is tartják?
Még szép!

És ebből már kezd nagyon elegem lenni!

Az olyan finomságok, hogy igyekszem magam irányítani, hol jelenjék meg híradás egy-egy bejegyzésemről, már nem számítanak. Vagyis a tudatos image építés lehetőségét is kezdik kilopni a magyar Internet alól.

© Bognár Stúdió – azaz ezen írás tulajdonosa a Bognár Stúdió, s magam akarok gondoskodni arról, hogy írásomnak híre legyen, tehát a kiajánlás terhét sem kérném levenni a vállamról!

Bognár László

3 hozzászólás

 • Martini

  Teljesen egyetértek, perelni kell, bár egyes vélemények szerint ami rss -be kimegy az átvehető, azért érdekelne egy ilyen per kimenetele.

 • Bognár László

  Az RSS csatorna miért jelentené, hogy feloldja a honlapon lévő © értelmezését?
  A tolvajok miatt ne legyen olvasócsatorna az Interneten? Zárjuk be a blogok ablakait?
  Szóval ha tud valaki olyan helyet, amelyben a jog azt mondja, hogy udvarról és RSS-ből lehet lopni: az kérem, írja ide a helyet.

 • Honlapkészítés

  Sajnos itthon nagyon gyakori az ilyen. Én még olyannal is találkoztam, hogy az ember ellopta a teljes design-t az oldal felépítését (menüszerkezet stb) a teljes tartalmat! És az egészben a “poén”, hogy a tartalommal a még a vásárlókat csábító ingyenes szolgáltatását is átvette a cégnek. Ilyen esetekben egyébként érdemes az illető orrára koppintani, nekem mindig leszedték a tőlem lopott tartalmakat. Ajánlom mindenkinek, hogy néhanapján copyzzon ki az oldaláról egy két szövegrészt, majd illessze a googleba…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.