Keresőoptimalizálás, SEO

Linképítés tippek avagy a link building

A linképítésről

A linképítés munkája nélkül csupán félkarú óriás lehet az amúgy nyilván ragyogó honlapunk.
A link building, vagyis a linképítés megértéséhez – amely nélkülözhetetlen eszköze a SEO-nak, magyarul keresőoptimalizálásnak – tisztáznunk kell a link kettős természetét.

A link egyfelől út, ezen száguldhatunk az egyik webhelyről a másikra. (Ha a már meghonosodott szörfölést vesszük alapul, akkor akár vízi útnak is tekintheti, aki akarja.)

Másfelől viszont a link erő is.
Az úton magával viszi a szöveg (az anchor text) értelmét, a kiinduló hely értékét, amely az azt látogató emberek figyelmének összességeként értelmezhető. (És ennek csupán mérőeszköze az afelett lebegő linkfelhő.)
Ráadásul ez az erő változtatja is intenzitását. A releváns, tehát a tartalmilag hasonló témakörű honlapból induló ugyanazon link sokkal több erőt képvisel hasonló tartalmú oldalra mutatva, mint irreleváns tartamú weboldalra futva!
A bimbi szóra ültetett link tehát valóságos kincset ér egy éjjeli edényekkel foglalkozó honlap esetén, miközben teljesen értéktelen mondjuk egy politikai marketinggel foglalkozó portál tulajdonosának a szemében.

A linkek egyéb tulajdonságai

A link tulajdonságai persze tovább is bonthatóak.
Szempontunk lehet a link megszerzésének módja is: sok macerát kívánnak érte igényléskor, esetleg pénzt is (ami a Google szemében teljességgel szabálytalan) , vagy könnyen megszerezhető módon juthatunk hozzá, ingyen.
Én most olyan linkkatalógusokat ajánlok, amelyek kulcsszóra ültetett linket adnak, PageRank értékkel bírnak, megszerzésük pedig ingyenes és az igénylésük sem macerás.
Egyetlen fontos szabályt kell a linket kérő honlapnak mindenképpen betartania: ha gazdasági tevékenységet folytat, akkor a cégnyilvánosságról szóló törvénynek megfelelően meg kell adnia főbb cégadatait. (Tisztességes cégeknél ez nem egy vasziszdasz.)

Webáruház linkkatalógusBudapest linkkatalógus | Utazás linkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.