Keresőoptimalizálás, SEO

Látogatói élmény: az Internet Explorer 9 “Kedvencek, hírcsatornák” menüpontja

Internet Explorer 9

   Itt az új böngésző király, a világ leginkább használt Internet Explorer családjából, immár a kilencedik. A hivatalos elnevezésben a Windows szó is szerepel, de a néven nevezés a mindennapokban nem a hosszú, hanem a rövid elnevezéseknek kedvez. Így minden bizonnyal egyszerűen csak az iekilences vagy az új explorer elnevezéssel kell megbarátkoznunk.
   Szakmai körökben most nyilván tágra nyílnak a szemek, mit törődöm én Microsofték szörnyű termékével, amikor a Mozilla és a Google Chrome a menő?!
   Ami miatt nálam még mindig hadrendben áll az IE, az egy nagyon egyszerű szolgáltatása: ha kijelölök egy kulcsszót vagy kifejezést, azt automatikusan “beviszi” a keresőlécbe, nem kell ctr+c – ctr+v játékot űznöm. Vannak ilyen apróságok, amelyekhez évek alatt hozzászokik az ember és ezek megalapozzák a hűségét még akkor is, ha amúgy bonyolult kalandokban keveredik más, riszáló fenekű böngészőkkel.

Hol vannak a Kedvencek? 

   Feltelepítettem, s most ismerkedem vele. A fentebb írt szolgáltatása hál’ Isten megmaradt.
Ám itt az első bosszúság: a Kedvencek, hírcsatornák csillaga a bal oldalról a jobb oldalra került és ettől “megőrülök”. Mint Pavlov kutyájában a nyál, bennem úgy termelődik a balra keresd a kedvenceket mozdulat, de aztán zavartan, kizökkenve a ténykedés ritmusából, jobbra korrigálom a mozdulatot.

(PS. Ha az IE9 fejlécén kérem a Menüsor menüt, akkor egy Kedvencek feliratot is kapok a a bal oldalon, és így most kezdek visszaszokni oda.
Ezzel a megoldással most elkerüli a Microsoft, hogy igaztalanul azt mondjam: hja, annyi a nagy újítás, hogy ami eddig a bal oldalon volt, azt átkerült jobbra.)

Eszközök menü avagy egyszer fent egyszer lent

   Ha az ember az eszközök menüben – fent – kéri a Böngészési előzmények törlését, akkor a munka befejezését az IE9 lent, lábléc magasságban tudatja. Szemmozgatásnak nem rossz eljárás, de a figyelmet rendesen szétszedi. A látogatói élmény megőrzését az szolgálná a legjobban, ha a munka eredményéről ott kapnék értesítést, ahol a munkát lértem!

És ami jó a Microsoft új böngészőjében

   A jövevény egyébként azt ígéri, hogy mindenféle szabványt szigorúan betart, és mintha tényleg így lenne: a WordPress alapú blogjaimban a hozzászólásokat már az iekilences is olvasni tudja. Vagyis a második hozzászóláshoz már a 2-es számjegyet rendeli, nem makacsul az 1-est. Mint egy jólnevelt, okos böngésző, komolyan 🙂
De most egyelőre ennyi, mert böngészek vele tovább…

P.S. A webalapú feltöltések mezején tapasztaltam néhány furcsaságot! Az fckeditor és az ie9 nincs nagy barátságban. Feltöltéshez a Mozilla dukál!
***
Látogatói élményről másutt:
W3C érvényesítés és a honlap-speed

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.