Készül az új Jóljárok hu

Egy izgalmas, színes portál a Jóljárok Magazin

keresőoptimalizált jóljárok.hu

Ha valami annyira elavult, mint amennyire már elavult és toldozott-foltozott a Jóljárok Magazin, akkor ott már nem segít más, csak a teljesen új program. Új menüpontok, új és a már megszokott régi tartalmak… De a keresőoptimalizálás az, amellyel a leginkább katasztrofálisan áll a portál. Hát, ez is alaposan meg fog változni. Minden oldal külön title, külön description, külön keywords birtokosa lesz. Két éve ígérem magamnak, hogy ezt a szégyent tovább már nem… És most már hamarosan tényleg így lesz.

Csak közben a kollégám Tüdő Gyuszival barátkozik, a vadiúj négymagos gépem magtalanná lett (s vitt a sírba magával ezt-azt). Vajon gutaütés mellett tudok-e jól optimalizálni?

Persze az “öreg” Jóljárok Magazin sem volt olykor akármilyen! 🙂 Az alatta futó Pillangószív oldal megnyerte az Első Magyar Keresőoptimalizáló Versenyt, a szintén itt szárnyaló Blog blogot pedig sokan ismerik. Ha máshonnan nem, hát a GoldenBlokk Helyi.érték versenyéről.

De ami tegnap még jó volt, az holnap már biztosan nem lesz elegendő (pláne, ha tudjuk, hogy tegnap sem volt a jó kitűnő.)
Keresőoptimalizáló szemmel az egyik legnagyobb hibája a következő példán át látható.
Ha a Szolgáltatóház menün belül pl. a Blog, blogok, bloggerek almenü elérését vizsgáljuk meg, ezt fogjuk látni:

http://joljarok.hu/index.php?opt=szolghaz&akt_szkat=45

Márpedig egy ilyen sorból aligha következtethet arra egy keresőrobot, hogy itt Szolgáltatóházról és blogról volna szó. Nem is a robot miatt fáj a fejem, hanem azért, mert ha ő nem látja, akkor az emberek sem fognak tudni erről a helyről, s akkor nem lesz az adott oldalnak olvasója. De akkor meg miért is csinálnék bármit?
Tehát egyebek mellett ezért kell alaposan belenyúlni!
(Upgrade: a hivatkozás most már ilyen
http://joljarok.hu/szolgaltatohaz/blog-blogok-bloggerek/ )

Még szerencse, hogy néhány sor tükrözi a tartalmat is (ilyen például a képeslap oldal). Ám annak sincs önálló description-je. Ez is változni fog. Ha megérjük 🙂

***

Upgrade 2017.
Újabb frissítés történt, ma már WordPress alapon, elavult menüpontok kiszűrésével jelentkezik a portál menü rendszere.

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.