Keresőoptimalizálás, SEO

Keresőoptimalizás – bloghancúr

A blogok táncot jártak a keresőben

Részlet a Pillangószív honlaprból
A Pillangószív honlap részlete

Néhány gondolat erejéig elidőznék még a Pillangószív, azaz az Első Magyar Keresőoptimalizálási Verseny tapasztalatainál.
Látható volt a fél éves küzdelem során, hogy a honlapok viszonylagos stabilitást mutattak a helyezésüket illetően, viszont a blogok szabályos táncot jártak!

Olykor csodálkozott is némelyik blogger – nem érti, miért ez vagy az a blogja ugrott az élre vagy pont fordítva, zuhant egy előkelő pozícióból a Google táblázatának feneketlen mélységeibe!

Nos, úgy gondolom, hogy a blog izgágasága a belső tartalmak változásaival áll szoros kapcsolatban.
Tudnillik ezek a tartalmi változások, új bejegyzések, határozottabb sorrendi változásokat okoznak, mint a honlapok esetében, amikor azokhoz írunk be “pótlólag” valamilyen szöveg, hang vagy kép-egységet!

Blogok viselkedése

A blogba történő bejegyzés általában markánsabb mennyiségű, s gyakoribb is, mint egy elvileg statikusabb jellegű honlapba történő beszúrás.
Gondoljunk például arra is, mi történik, ha az új bejegyzés – ha 10-re állítjuk a megjelenő bejegyzések számát – felkerül a blogba. Az utolsó eltűnik, s a korábbi első helyére pedig felkerül az új! Márpedig, egyebek mellett, az első szavak lehetnek a TALÁLAT OPTIMALIZÁLÁS (na jó, kevésbé innovatív olvasók kedvéért: keresőoptimalizálás) szempontjából nagyon is fontosak!

Ezért igen meg volnék lepve, ha valaki bloggal volna képes egy versenyen honlapot “verni meg”. (P.S. Jót vitatkoznék most 10 évvel ezelőtti önmagammal, de a keresőmarketingben annyi minden változott – és akkori önmagam nem vitaképes, mivel felvetéseimre már nem tud reagálni – így a vita most elmarad.)
🙂

De most, a Linkfelhő játék során – meglehet, új tapasztalatokra teszünk szert.(?)

6 hozzászólás

 • Keresőoptimalizálás

  Kedves BéDéKá!
  Az rendben van, jómagam meg mondhatnám a fordítottját, hogy harmincszor több energiát fektettem a Blog * El Lobo – A farkas blogomba, mint a Pillangószív honlapomra, mégis a végén 12 hely volt közöttük a különbség!
  Persze ez sem mérvadó, hiszen a külső linkek egy részét nem tudja az ember irányítani, azok egy része “magától jön”, így nem egyenlők a feltételek.
  Ám azzal gondolom egyetértesz, a blogok érdekes ugrabugrára voltak képesek!

 • BéDéKá

  Más egyebek is ugrálnak. Tegnap számomra is váratlanul néhány oldalam szép PageRank-értéket kapot, aztán mára visszaesett. Az ugrás 0-4-0 léptékűvolt. Előfordul máskor is ilyesmi?

 • szipeter

  Igaz, ami igaz, a blogokat stabilan tartani nem egyszerűfeladat. Érdemes a kód elejére valamilyen állandó leírást tenni, hogy legyen benne valami stabil is. Viszont ez a hátrány előny is, hiszen ha egy oldal sűrűn frissül azt szeretik a robotok. És mi frissülhetne gyakrabban, mint egy pörgős blog…

 • BéDéKá

  Kösz az ajánlást, már használom is az eszközt, és megértettem az ugrálás okát: néhány adatbázisban még 0 a linkfelhős fő versenyoldalam értéke, a többségben viszont 4-es.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.