Keresőoptimalizálás, SEO

Keresőoptimalizálás, SEO – készítem előadásom prezentációját

Keresőoptimalizálás, SEO címmel készítek prezentációt:

keresőoptimalizálás, SEO | prezentációm nyitóképe

 

Ebédkor hoztam szóba, hogy előadásra készülődöm a Keresőoptimalizálás, SEO témakörében, amelyhez végre elkészítem a prezentációt is.

Néhány mondatban felvázoltam, miként is indulok el. Legelőször is Levinsont, a gerillamarketing atyját fogom idézni, aki így jellemezte a keresőoptimalizálást és a reklámot nélkülöző weboldalakat:

“Az, hogy készített egy honlapot, nem több, mint integetni valakinek a sötétben: csak az integető tud róla, hogy szeretne valamit.”

Persze az információ, a kommunikáció tudományának “mélyebb rétegeiből” is hozok majd gondolatot, ráadásul igen egyedit, hiszen egyedül nekem van meg magyarul Vincenzo Freni értékes munkájának (Az ügyfél felfedezése) jó nagy darabja, Klára (nagyobbik lányom, aki pszichológus, de a reklám jelentésvilágával is foglalkozott olaszul) fordításában.

“Az üzleti kommunikációt vizsgálva megállapíthatjuk, hogy harmincszor annyi a kínált információ, mint amennyit a célközönség fel tud dolgozni.”
Oltre la pubblicità (Ami a reklám mögött van…)

Ha az ember egy pszichológus, egy szociológus (kisebbik lányom) és egy közoktatási ügyekben képzett pedagógus (a feleségem) körében vezeti elő a gondolatait, akkor kap ám tanácsot rendesen 🙂

Jobb, ha tudom, hogy egy újdonságról szóló előadásból maximum három dolgot képes megjegyezni a hallgatóság.
A slide-ok tényleg vázlatszerűek legyenek, mert ha nem, akkor az előadó szava helyett a bemutató oldalait fogja figyelni a hallgatóság.
A képek legyenek figyelemfelkeltőek…

Nem sorolom tovább. Lehet, hogy én nem is merek nekiállni annak a keresőoptimalizálás, seo prezentációnak 🙂

P.S. 2008. 11. 21.
Azért valamit, lám, kísérletképpen mégiscsak csináltam:

Nagy kérdés, hogy a Google mit fog szólni ehhez? Ugyanis a keresőkirály irtózik a flash-től, és ez a slideshare bizony flash alapú. Remélem, nem kerül “büntibe” a blog. Kockáztatok…

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.