Keresőoptimalizálás, SEO

Keresőoptimalizálás: PageRank osztás a küszöbön

Ez a küszöb 2007-ben volt 🙂

Kezdődik! A Google ToolBar PageRank mutatója tegnaptól mutat össze-vissza, ha rászaladok némelyik honlapomra. A joljarok.hu hol 5/10-es, hol 1/10-es értéket mutat. Amikor először megláttam az 1/10-et, majd’ hanyatt vágódtam: mit ronthattam el? Aztán eszembe jutott a negyed évvel ezelőtti “PR-osztás” körüli herce-hurca: akkor ijedtem meg igazán, csupa 0 voltam a táblázatokban. Most már a szemem se rebben. Néhány nap, s megnyugszik minden, s kicsit bölcsebbek leszünk annak tárgyában: hogyan is állnak oldalaink.
***

P.S. 2016. A PageRank értéket a Google már nem tartja nyilván, ennek használata mintegy egy éve mellőzött.

Ami a keresőoptimalizálás és a SEO témáját illeti:
Ismeretterjesztő oldalunk > Keresőmarketing, keresőoptimalizálás

13 hozzászólás

 • Bognár László

  Kedves Keresőoptimalizálás, Keresőmarketing Blog!

  1) Olyan nincs szerintem, hogy megérdemli vagy nem, ha van neki – akkor van!
  2) De a PR nem mindig mutatja a valós “erőt”. Sőt!
  Olykor a TITLE “piszkálása” is visszaveti a PR-értéket, de az “erőt” nem. Viszont aki sűrűn piszkálja a title-t, az arról fog koldulni!
  A Jóljárok.hu – esete: én most abba – ha már zűr van és nyár – hát rendesen belenyúltam! Mikor máskor? De az ereje a régi! Sőt!

 • Közös képviselő

  huh most mondjuk picit tanultam , én mindig szoktam finomitgatni a title de akkor többet nem nagyon nyulok hozzá, egyébként nekem PR frissités késik , kimarad nem tudom mi történik , de egyik oldalam se csinál semmit pedig 5 oldalam is van és semmi az ég világon még N/A ból se nagyon akar felugrani 0 ra , na mind1 ebből az osztásból valamiért nem kaptam még.. 🙂

 • Bognár László

  Megfigyeltem, ha a title meglévő részét nem bántom, csak mondjuk hozzáírok egy szót vagy csak az utolsó szót törlöm le, akkor nem történik akkora baj (ideiglenes visszaesés a keresőkben), mintha vadul belepiszkálnék.
  A vezérblogom (joljarok.hu/blog) esete: tavaly nyáron indítottam, a Pillangószív versenyben hol szerepeltettem, hol nem, ezért többször megváltoztattam a címét (title), és fél évig nulla PageRank értéket mutatott, pedig már év vége felé igen nagy erővel rendelkezett. Aztán egyszer csak nem piszkáltam tovább, hamar 5/10-es lett.
  Hogy mennyire csalóka tud lenni a PageRank: most a szóban forgó blog, a http://www.joljarok.hu/blog/ 0 PageRank értéket mutat, de ha beütöd a Google.hu alá a BLOG szót, egymilliárd szótalálat mellett is az első tízben – húszban találod meg! (Blog * El Lobo – A farkas).
  Na most akkor minek higgyünk? Az erejének vagy a PageRank mutatónak.

 • Admin

  Sziasztok! Látom augusztusban abbamaradt ez az érdekes beszélgetés. Pedig a jelenlegi PR osztás érdemelne némi figyelmet. Valóban július vége óta jelei vannak, hogy Google-ék háza táján valami történik. De a várva várt osztás elmaradt. Eddig. HA esetleg rendelkeztek valami információról hálás lennék. Csak találgatni tudok, hogy most miért késik ennyit…

 • Bognár László

  Kedves (máshol) Admin!

  (Elnézést a megszólításért, csak tisztázni akartam, hogy nem ennek a blognak az Adminisztrátora tette a fenti megállapítást! (Ez másutt nem okozott még félreértést?)

  Ám ami a lényeg – nekem sajnos nincs friss hírem.

 • Admin (valahol máshol)

  Kedves László!

  Az internetet böngészve Matt Cutts blogján 2007 októberi bejegyzést találtam Page Rank exporttal kapcsolatban. Ugyan kissé töröm az angolt, de jómagam úgy értelmeztem, hogy a nagyvizen túl már folyamatban van a PR osztás. Ugyanakkor középeurópai idő szerint úgy látszik nem csak 12 órás időeltolódás van, mert én bizony ennek idehaza jelét nem igen látom. Ennek ellenére úgy vettem észre, hogy a “NAGYFŐNÖK” belasult, és nem igen követi a linkeket… Kiváncsian várom erről a “NAGY ÖREGEK” véleményét.

  Ps.: Esetleg ebben a témában van még blog, ahol naprakészebb információk repkednek?

 • Bognár László

  Szia!
  Én nem látok semmilyen “mozgást”.

  Amúgy Szipeter blogja általában mindig beszámol a PR frissítésekről, de most ott is csend van.

  A Nagy Testvér kicsit másképpen viselkedik az idén, mint annak előtte. Furcsább, szeszélyesebb -mintha az idén nő lenne, tavaly pedig férfi volt 🙂

 • Admin (valahol máshol)

  Szia! Én az iwebtool-os verziót használom ebből, az ott (is) működik. Mellékesen jegyzem meg, az iwebtool is kissé gyengélkedik. 🙁 Sőt! Mintha a legtöbb backlink checker is megzizzent volna…
  De visszatérve eredeti témánkhoz: én már-már arra gondolok, hogy változás áll be a Google-algoritmusban, és más szempontok szerint fog osztályozni… Remélem hamar rácáfol erre, mert kissé kezdek izgulni.

 • Bognár László

  Szerintem ne izgulj! Komolyan mondom – én korábban jártam úgy, tisztára beleizzadtam először, hogy 5/10 után nagy 0-át mutatott, de a webegység ereje, a keresőkben elfoglalt pozíciója semmit sem változott.
  Tehát nem a nyilvános szám (PR) alapján történik a besorolás, hanem a tényleges “erő” alapján (nem nyilvános szám mutatná?).
  Tehát amíg a pozícióid stabilak, addig ne pánikolj (mint én annak idején).

 • Admin (valahol máshol)

  Köszönöm vígasztaló szavaid. 🙂 Az oldalaim valóban stabilak, de az utóbbi 3-4 hétben nem igazán látom, hogy a friss linkek “hatással lennének” a pozíciókra. Van egy oldalam, hetek óta stagnál, pedig a jelenlegi 140 körüli linkből 100-at ez idő alatt kapott. Az oldalban pedig nincs hiba. Ez az én valódi fejfájásom…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.