Keresőoptimalizálás kontra kreativitás?

Esküvői fotózás - kreatív világ
Esküvői fotózás – kreatív világ

Fogtechnikától a keresőoptimalizálásig

Ma egy fogtechnikai laborban kezdtem a napom, itt most nem részletezendő okból. Legyen elég annyi, hogy megjelenésem esztétikai elviselhetősége érdekében nagyon muszáj volt az ottani kezdés.
“A fogtechnikus” fogalmát mindannyian ismerjük, ő az, akit személyesen nem ismerünk, de rengeteget hallunk róla, ő az, akinek a gyorsaságán oly sok minden múlik, ő az, aki miatt – legalábbis a fogorvosok szerint – annyira drágák a fogtechnikai készítmények…
Aki fogtechnikust még sohasem látott, mint a mai napig én sem, az valamilyen morcos, rosszindulatú pasast képzel maga elé, akivel nyilván nehéz lesz szót érteni, ráadásul lassan fogja elvégezni a munkát és a pénztárcánkban is két marékkal fog turkálni!

Ehhez képest egy aranyos, kedves és csinos lány fogadott, aki egy “fogas” kérdésemre válaszolva kinyílt és beavatott a titokba is: a fogtechnika lényege három dolog – a nyomás, a hő és az idő. Nagy kedvvel beszélt a munkájáról, csillogó szemekkel öntve ölembe a szót – szinte sajnálom, hogy fél óra alatt végzett  az általam vitt darabon a teendőjével, s hogy nincs honlapja, amit optimalizálhatnék.

A munka szeretete persze olyanoknál is előfordul, akiknek honlapja van 🙂
Itt vannak mindjárt az esküvői fotósok, akiknek a kreativitásához aligha férhet kétség, hiszen van, aki NÁSZRIPORTER néven fut, van, aki SZEMTANÚ foglalkozást jelöl meg, és az egész szakmai hercehurcát az OLTÁRI PILLANATOK elnevezéssel futtatja!

Az esüvői fotósok szervezete is kitesz magáért, PILLANA(R)T néven “közösködnek” egy honlapon.

Lám, a játékos kreativitás is hordozhatja egy szakma szeretetét. Tükre annak!
Persze a honlap optimalizálás és az elnevezés egyedi volta nem feltétlenül barátok. Például a domain szintjén a nászriporter megnevezés nem sokat segít az esküvői fotós tágabb kategóriában a keresőbarát cím elnyeréséhez. Ha ehhez flash is járul, akkor a SEO-ban utazó igen erősen foghatja a fejét – mit is tanácsoljon.
Vagy mondhatnám, megrághatja néhányszor, mit is mondjon. Aztán addig rágja, míg az útja megint a csinos fogtechnikushoz vezeti…

***
Nászriporter – Esküvői fotózás

Keresőoptimalizálás alapok

“Keresőoptimalizálás kontra kreativitás?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Mivel Trianonról árva szó sincs a bejegyzésben, valamiféle téves hozzászólásra gondoltam és már töröltem volna éppen a hsz-t, amikor a szúrófény fogalma a fotózás tárgykörébe ugrott hirtelen – és arra gondoltam, hogy talán a kreativitásom hiányos, ezért nem tudom a hozzászólás mélységét értékelni. Némi gondolati pótlás rám férne, ha tényleg nem tévedésből kavarog itt a szó – diagnózis nélkül…

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.