Keresőoptimalizálás, SEO

Keresőoptimalizálás: ha az ügyfél passzivitásról álmodik

Levélrészlet: “… szeretnéd, ha a keresőoptimalizálás (SEO – vagyis a Search Engine Optimization) terén segítséget nyújtanék, mert tudod, hogy ez által kerülhet a honlapod a keresők élvonalába. Márpedig ha ott tanyázol, akkor többen fognak a webegységedre ráakadni, s így potenciálisan megnő a megrendeléseid száma, vagyis a bevételed is.

Meglehet, most valamiféle varázslatra – és elsősorban számítástechnikai értelembe vett varázslatra – gondolsz, afféle kézrátételre, amit rajtad kívül álló erők segítségével fogok végrehajtani. Erősíti benned ezt a hitet, hogy naponta számos – amúgy kéretlen – email ígérettel bombáznak téged ismeretlen vállalkozások, amelyek azt ígérik, hogy első lesz a honlapod a világ összes keresőjében! Neked csak fizetned kéne, s menne minden magától, mint a karikacsapás.

Szerencse, hogy ellenőrizted: ezek a vállalkozások nem rendelkeznek erős referenciákkal, nem tagjai semmiféle szervezetnek (pl. kamarának), így nincs, aki igazolhatná, hogy már régóta becsületesen helytállnak a mások által megbecsült munkájukért a versenypiacon.

Ezzel el is jutottunk az első legyűrendő akadályig és tévhitig: sajnos nem rám hárul a munka java és szó sincs részedről felhőtlen passzivitásról. Sőt, talán a legnehezebb feladattal kell szembenézned: pozicionálnod kell a vállalkozásod!

“A marketingszakma pozicionálásnak hívja a vállalkozások részéről megnyilvánuló azon aktív magatartást, amelynek során megkeresik kínálatuk megkülönböztető ismérveit, kialakítanak egy ún. egyedi értékesítési ajánlatot, majd ezt folyamatosan kommunikálják a potenciális vevőknek.”
Rekettye Gábor, Kisvállalati marketing, Akadémiai Kiadó, 2007. 113.old.


A honlap és annak keresőoptimalizálása ugyanis a céged pozicionálásából következő tartalmakat kell, hogy szolgálja. S ha ez megvan, majd csak akkor kerülhet képbe a SEO…”

***

A blog pozicionálása. Online marketing és az Álomfejtő blog

Marketing stratégiák – a Pécsi Squash Club

A blogstratégia és a szakmai blog előnyei

“Gondolatmenetek” azoknak, akik maguk szeretnék az oldaluk SEO-ját megoldani:

4 hozzászólás

 • Kálmán

  Domain bejegyzéssel egyetlen nagyon fontos dolog van. A célcsoport amit szeretnél az interneten keresztül elérni annak milyen keresési szokásai vannak. Az eből kiszürhető néhány kulcsszóbol válassz egyet amit te érzel a leg jobbnak a cég szempontjábol.
  Ha ez meg akkor csak az a fontos hogy a domain azt a kulcsszot tartalmazza.

  pl: -weblapkészítő cég, -célcsoport a honlappal rendelkezők, de alacsony helyezért elérők, -kulcsszó:kereső optimalizálás, – domain: http://www.keresooptimalizalas.ini.hu

 • Bognár László

  Kedves Kálmán!
  Teljesen igazad van!
  Nagyon fontos, hogy a domain, a title, a textusban a főcím majd a szósűrűség tükrözze a tevékenységet.
  (Erős kivétel, ha a tevékenység és a cégnév közismerten összeolvad. Szélső értéken pl. a Xerox is ilyen, mivel a fénymásolás és a xeroxolás egybeforrt.)
  A Bognár Stúdió keresőoptimalizálással foglalkozó ismeretterjesztő honlapja is a http://keresooptimalizalas-seo.hu domainen érhető el!
  Hozzászólásod fontos volt, köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.