Keresőoptimalizálás, SEO

Keresőoptimalizálás és nem kereső optimalizálás

Véletlenül ütöttem be így a Google keresőbe: kereső optimalizálás. Meglepetésemre több találat jött elő (még idézőjelek között is) mint a keresőoptimalizálás helyes írásmódjával, azaz egybe írva!
Kéttagú szóösszetétel, egybe kell írnunk, semmi kötőjelezés (kereső-optimalizálás, brrrrrrr), semmiképpen sem külön tagolva.
Ez a helyesírás szempontja. És a keresőoptimalizálásé?
Ha lesznek, akik így keresik a szakmai honlapokat, blogokat, márpedig a kifejezés sűrűsége a kínálati oldalon erre utal, akkor az én webegységeim maradjanak ki a kínálatból? Vagyis csak a magyar nyelvtan jó ismerőinek álljak a rendelkezésére? Vagy esetleg írjak egy blogbejegyzést ilyen, a magyar helyesírást nélkülöző címmel: kereső optimalizálás? Vagy írjak a Googlenak, hogy legyen szíves helyesen ajánlani, miképpen a hármas összetételű, hat szótagnál rövidebb honlapkészítés esetén teszi? (Kéttagú szóösszetételnél nem számít a szótagszám! v.ö. keresőoptimalizálás.)

Egyszóval: helyes írás a helyesírás! 🙂

2 hozzászólás

 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing blog

  Bizony ez érdekes probléma.
  Sokszor előfordul, hogy a nyelvtanilag helytelen alakra több találatot hoz a Google, mint a helyesre.
  A kérdés valójában az, hogy a helytelen alakra hányan keresnek rá?! Mert ha ugyanannyian, vagy netán többen, mint a helyesre… nincs mit tenni, a “csúnya szóalak” is pénzt hoz a konyhára, tehát kénytelenek vagyunk arra is optimalizálni. Bár ha jobban belegondolok egy egy pozícionálási stratégia is lehet, és most nagyon elrugaszkodok a következő gondolatmenettel:
  – Ha valaki helyesen tud írni talán nagyobb eséllyel intelligensebb, és talán könnyebb lesz vele szót érteni, lehet rá észérvekkel hatni, tehát könnyebb lesz neki eladni! 🙂
  Bár így menne ez a való életben is! 😉

 • Bognár László

  Nem volna rossz, ha így lenne… 🙂
  Itt valóban az a dilemma, hogy az optimalizálást a helytelen alakra is oldjuk meg vagy sem.
  De most bocs, visszatérek a Vista kényszerű telepítő funkcióihoz, hogy a programjaim használható része végre felkerüljön az új gépre.
  Nagy szívás ez – hardver-szoftver pottyan a kukába rendesen, egy-két napig jobb, ha sem keresőoptimalizálással, sem kereső optimalizálással nem találkozom!

  Off!
  Kb. másfél hete egy hozzászólásban értesítettelek, hogy egy új oldalamról linkkel hivatkozom rád, de az ott nálad valamiért nem jelent meg… Remélem, azért az értesítést láttad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.