Keresőoptimalizálás és Julia Tyimosenko kontya

A keresőoptimalizálás és a gázválság között látszólag nincs semmiféle összefüggés.
Pedig van.
Mégpedig annyi, hogy ez a jelenség, mármint a vezetékekben a gáznyomás hiánya növeli a cégek vezetőin, a magánvállalkozókon megfigyelhető pszichológiai nyomást.

Egy sor cég, vállalkozás, folyamatos takarékossági kényszerként éli meg a pénzügyi-gazdasági válságot, s nem olyan feladatként, amely a hatékonyságot kell, hogy célozza. Ugyanazokat a merev, feszült mozdulatokat látjuk, mint Tyimosenkón a moszkvai tárgyalások során.

Persze ez nem mindenütt van így!

Egy tucatnyi céggel most éppen azon dolgozom, hogy a közösségi háló előnyeit szedjük csokorba, azokkal a marketing feladatokkal barátkozva, amelyek ebből következnek.
Tudják, meg kell barátkozniuk az ügyféllel történő párbeszéddel. Meg akarják ismerni a kétoldali párbeszédből eredő következményeket – az előnyök kedvéért!

Tanácsadóként én ehhez nyújtok segítséget.

Készülődöm az előadásomra, gondolkodom: nyújtsunk minél több referenciát. Mutassuk meg, hogy a cégnél mely szakmai kérdésekről hogyan gondolkodunk – vagyis növeljük a hasznos információmennyiséget és vele együtt a hitelességünket!
Ismerjük meg a termékeink fogyasztóit. Tudjuk meg, mit szeretnének. Ma már nem elég az életkor szerinti célcsoportképzés, hanem a vásárlóink viselkedési normáit is ismernünk célszerű.

(Saját tapasztalatom, hogy azokkal tudok jól együttdolgozni, akiknek a viselkedédét a győzni akarás határozza meg, s ehhez a céljukhoz rugalmasan alkalmazkodik az idő- és eszközgazdálkodásuk.
Bármilyen meglepő, az ilyen típusú megrendelő az objektív határokat is jobban elfogadja, ha rajtunk is látja a kíméletlen kűzdeni tudást, a szellemi erőfeszítéseket, az új megoldások kipróbálásának izgalmát.

Sokkal nehezebben haladok azokkal, akikre a hivatali szemlélet, a lelkesedés hiánya, a száraz világlátás jellemző, akiknek ez csak egy unt feladat a másik ezer mellett.

Vajon jó-e az, ha mindezt már előre tudja rólam a potenciális megrendelő? Szolgáltatásról lévén szó – online marketing, keresőoptimalizálás – szerintem igen.)

De visszatérve a szép ukrán politikusnő frizurája, a válság és az onlin marketing, azon belül pedig a keresőoptimalizálás kapcsolatára.

Az imént írtam le egy, a keresőoptimalizálást ismertető oldalon:

Tehát a keresőoptimalizálás egy-egy cég online marketing munkájának a része, s annak cél- és eszközrendszerének kimunkálása nem egy fél délelőttre szabott számítástechnikusi feladat!

Hát még most, amikor a marketing már egyenesen, mint a háló marketingje funkcionál!

***
A keresőoptimalizálás, SEO ismeretterjesztő honlapja:
Keresőoptimalizálás

“Keresőoptimalizálás és Julia Tyimosenko kontya” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. A legnagyobb probléma talán az, hogy a célrendszer kidolgozása során valamiféle mérhetőséget is biztosítanunk kell. A mostani helyzetben egy cég elsősorban azokat a kiadásait fogja csökkenteni, vagy akár megszüntetni, aminek nem látja a mérhető hasznát. Ez szerintem az egyik legfontosabb manapság: valahogy mérhetővé kell tenni a keresőoptimalizálás eredményét, komplett mérési rendszer kell legyen ahhoz, hogy egy cég azt tudja mondani: ok, újdonság, vagy nem vagyok annyira erős ezen a területen amennyire kellene, ezért elkülönítek erre bizonyos forrást. Ha a keresőoptimalizálás tevékenység már bekerült a budget-be, akkor már nincs baj…

  2. Kedves Péter!
    A keresőoptimalizálás mérhetősége valóban fontos tényező.
    De ezzel nem lehet gond, hiszen a jól kiválasztott kulcsszavak, kulcskifejezések, valamint a külső, gyarapodó linkállományon bejövő találatszám növekedés egy általános látogatószám növekedést fognak generálni.
    Mivel ezek az új látogatók (többletlátogatók ?) releváns találatokra jönnek, ezért az eladásokban, a cég hírnevének növekedésében is – nem csak a látogatószámban – kimutatható lesz az eredmény.
    A látogatószám növekedése, a portálon eltöltött idő növekedése pedig előbbre viszi a honlapot a keresőkben, ami újabb látogatókat fog vonzani.

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.