Keresőoptimalizálás: a linkfelhő

A linkfelhő szó kettős jelentése

A LINKFELHŐ szó itt kettős értelmű. Egyfelől jelenti azt a nagyszámú linket, amely egy-egy, keresőkre jól optimalizált oldalt jellemez, másfelől pedig jelenti a most futó keresőoptimalizáló versenyt, illetve annak kulcsszavát. (Ez a második ilyen típusú SEO megmérettetés, az első a PILLANGÓSZÍV szóra kiírt honlap-optimalizáló kavalkád volt).

Ezen a másodikként jegyzett versenyen nem indultam el (mert még futott az első, amikor kicsit udvariatlanul ezt meghirdették). Ám feldobtam egy linkfelhő-honlapot, s bár az anyátlan-apátlan árván, elhanyagoltan ott csüngött a hálón, mégiscsak a 27. helyen állt!

Nos, gondoltam, megnézem, mennyit jelentene, ha szánnék rá némi időt, s amit a szakirodalom megkövetel, hogy legalább az első húszban benne légy! – vajon meg tudom-e valósítani?!

Jan. 27-én a tartalom nélküli, üres keretekbe raktam ezt-azt, s tegnapra (30-án) 15. lett. Ma 17.

Mindezt nem titokban végeztem el, a közösségi térben, nyilvános kísérlet címmel, a freeblogon elhelyezett blogomban, hírt adtam róla!

Aki kíváncsi arra, hogy tudom-e tartani az első húszban magam, annak ellenére, hogy két hónapig, mindenféle tartalom nélkül, csak állt a honlapom, s nem gyűjtöttem rá külső linkeket sem, az most megfigyelheti.
Ez több tanulsággal is szolgálhat! Legközelebb e témát innen folytatom.

Linkfelhő

“Keresőoptimalizálás: a linkfelhő” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves MiTi!
  Tegnap, és ma napközben is 9. volt, de most valóban 14.
  Viszont tegnap a febr. 1.-i állapot volt a tárolt változat a Google-ban, ma meg a jan. 30.-ai!
  Ezért is lehet ilyen “ugrálás”.
  Egy ilyen gyors belenyúlás után persze, nem alakul ki stabil állapot, hiszen közben a többiek is változtatnak, linkeket szereznek, módosítanak a lapjukon, aki pedig bloggal van jelen, az különösképp számíthat ugrabugrára. Hogy miért?
  https://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/archives/8

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.