Keresőoptimalizálás, SEO

Keresőoptimalizálás: a linkfelhő

A linkfelhő szó kettős jelentése

A LINKFELHŐ szó itt kettős értelmű. Egyfelől jelenti azt a nagyszámú linket, amely egy-egy, keresőkre jól optimalizált oldalt jellemez, másfelől pedig jelenti a most futó keresőoptimalizáló versenyt, illetve annak kulcsszavát. (Ez a második ilyen típusú SEO megmérettetés, az első a PILLANGÓSZÍV szóra kiírt honlap-optimalizáló kavalkád volt).

Ezen a másodikként jegyzett versenyen nem indultam el (mert még futott az első, amikor kicsit udvariatlanul ezt meghirdették). Ám feldobtam egy linkfelhő-honlapot, s bár az anyátlan-apátlan árván, elhanyagoltan ott csüngött a hálón, mégiscsak a 27. helyen állt!

Nos, gondoltam, megnézem, mennyit jelentene, ha szánnék rá némi időt, s amit a szakirodalom megkövetel, hogy legalább az első húszban benne légy! – vajon meg tudom-e valósítani?!

Jan. 27-én a tartalom nélküli, üres keretekbe raktam ezt-azt, s tegnapra (30-án) 15. lett. Ma 17.

Mindezt nem titokban végeztem el, a közösségi térben, nyilvános kísérlet címmel, a freeblogon elhelyezett blogomban, hírt adtam róla!

Aki kíváncsi arra, hogy tudom-e tartani az első húszban magam, annak ellenére, hogy két hónapig, mindenféle tartalom nélkül, csak állt a honlapom, s nem gyűjtöttem rá külső linkeket sem, az most megfigyelheti.
Ez több tanulsággal is szolgálhat! Legközelebb e témát innen folytatom.

Linkfelhő

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.