Keresőoptimalizálás, SEO

Kék erdő honlap avagy SEO és design

SEO és design

Kék erdő
Kék erdő

SEO-ban utazótól mi mást is várhatnánk, mint annak deklarálását, hogy Ogilvynek adjon igazat: a reklám legyen CSEL-es, azaz CSak Egyszerű Legyen!
Mivel a honlap is reklám (?), nyilvánvalónak vehetjük a párhuzamot: a honlap is legyen egyszerű, céltudatos és jusson el mindenképpen az előny ígéretével a potenciális vásárlóhoz. (Sőt színezhetjük is kicsit, teremtsen potenciális vásárlót.)

A fenti pár sor tulajdonképpen az egyensúlykeresés lenyomata. Az egyszerűség, a SEO céltudatossága és a megkapó design közötti keskeny út keresése. Iránytűkeresés, hogy ne vesszünk el a kék erdőben.

Ha már a SEO szóba jött: a keresőóriás, a Google.com alatt egyetlen lécecskét mutat föl a saját neve alatt. Kereséshez ez éppen elég.
A Corel cégről joggal gondolhatjuk, hogy a képek, a képfeldolgozás, a design nagymestere. A Corel.com alatt néhány oszlopban textet látunk (nem egyforma hosszúak, vagyis funkcionálisak) és alattuk termékdobozokat.
(Ha én tennék ilyesmit egy cég honlapjával – hát megkapnám a magamét!)
Az Adobe.com a nagyok közül a kivétel annyiban, hogy nyitóoldalán egy videó is fut. Amúgy ez is annyira puritán, hogy az már szép!

A világ éllovas design cégei megbolondultak? Sehol semmi játékos gomb vagy valami?
Puritanizmus, célratörés, funkcionalitás…

Ebből vajon honlapépítéskor mennyi realizálható a magyar piacon?

4 hozzászólás

 • AutóHifi

  A fenti 2 példa oldalhoz, csak annyit hogy akik nem értenek hozzá, ránéznek és azt mondják hogy gagyi ratyi, mert nem csillog villog ősszevisza. Közben pedig ténylegesen lehet pont ez a jó oldal, minden célból megfelelő.
  Én úgy jártam hogy készítettem egy modell ügynökségnek oldalt, WP, SEO plugin, stb.. minden jó volt. Flash animáciot nem szeretem, de mivel a megrendelőmnek kellett valami izgő mozgo cucc ezért jQuery-vel programoztam rá egy animált menüt, ilyen jobbra balra mennek a képek amik egyben a menüpontok és úgy jön be az almenü. Persze a megrendelő mindig valami agyoncicomázott ful screnes flash oldalt mutogatott, hogy megtudom e ugy csinálni ahogy ott van a képrár stb… Aztán a vége az lett, hogy megcsináltam az oldalt, de már nem kellett neki (nem fizetett) és most helyette valami gagyi teljesen flass vacak van fent.

  Ezzel csak azt akartam mondani hogy egyesek annyira marhák hogy nem tudják felfogni ésszel, hogy csak jót akar neki az ember és olyan oldalt csinálni amire jönnek is látogatok a googléből.

  Febr 12 előtt volt neki kb 100 index a googlében azóta csak 1 db ott is csak ennyi látszik: “designed by neavu 2010.”

  Gratulálok neki erre aztán tuti jönnek a modellek 😀

  Egyébként Robi voltam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.