Hotel Pécs – érdekes fejlemények a keresőkben

Mit kapunk a Googletól a HOTEL PÉCS kifejezésre?

Ezt a rövid bejegyzést 2007 májusában vetettem bájtokra:
Ha a “Hotel Pécs” kifejezésre kapott válaszra pillant az ember a Google.hu alatt, a következőket látja: az első 10-es lista még olyan békebeli képet mutat. A második táblától viszont, mintha elszabadult volna a pokol, gigantikus méretű adatbázisok viadalát láthatjuk! Csőstöl jön a “Hotel” találat az ország minden tájáról! Hát persze, az adatbázisnak elég, hogy valahol “stimmeljen” a tárolt adat a keresett kifejezéssel, s mint eldurrant tűzoltótömlőből, ömlik a Googlera az anyag. Gigászok harca ez, amint látom! Nem tudom, a pécsi szállodák fizető MEGRENDELŐKÉNT részt vesznek-e a saját üzletük Internetes szétrombolásában, vagy csak tűrik, ami történik és történni fog? Mert minél több giga-bázis vesz részt a harcban, a saját kis szálloda reklámja majd úgy enyészik el!
Érdekel ez Pécsett valakit?

Ma 2018 májusában kicsit változik a kép:
Nos, nem a lényeget tekintve, hanem úgy, hogy nemzetközi nagyágyúk “kényszerítik” gazdasági erejükkel, muszáj hirdetni náluk, a védőszárnyuk alá kell menekülni.
Pedig volna más út is, a SEO rendületlen, hosszú távú kiaknázása, a saját hirdetések a weben, ötletek, gerillamarketing…
Ám a kérdés a turizmusban, a szállásfoglalásban ugyanaz, mint volt tizenegy évvel ezelőtt: érdekel ez Pécsett valakit?

***

Egy iránymutató pécsi honlap: Hotel Pécs
Aki megszáll valahol, az enni is fog. Az éttermeket pláne lehet helyben reklámozni. Gondoljunk csak például a Google helyi oldalakat támogató Cégem lehetőségére.
És helyi éttermi ajánlóból is álljon itt egy példa: Étterem Pécs

“Hotel Pécs – érdekes fejlemények a keresőkben” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Ez egy érdekes kérdés, bár bevallom engem a “hotel pécs” vagy “pécs hotel” kevésbé hoz lázba, viszont komolyan aggaszt a lap.hu klón oldalak.
  Az OK, hogy bizonyos szavakra már lemondtam arról, hogy a lap.hu oldalak elé kerüljek.
  Még az amúgy számomra über fullos OlajShop.hu sem képes levinni a kenőanyag.lap.hu oldalt, a kenőanyag szóra, ha már a Mol-t megveri 🙂
  De mi lesz a helyzet, ha jön a Linkcenter, lapozz, linkek stb stb oldalak, és ők is az élre törnek? A top5 között csak linkgyűjtemények lesznek?
  Remélem, hogy azért nem..

 2. Kedves Ernő!
  Folytathatjuk a sort: Wikipedia… és a többi giga-gyűjtemény!
  Vajon leáldozóban vannak a solo-honlapok? Eltűnnek a keresőkből s értelmüket vesztik?
  De ha kipusztulnak, akkor a linkgyűjtemények is velük halnak, nem!?

 3. Kedves László!

  Tetszett, amit a Rekettye prof. áprilisi könyvavatóján Ön mondott egyben hozzászólt az Internet-marketing témához…
  A közeljövőben engem is komolyabban fog érdekelni a téma, ezért hamarosan megkeresem.
  Egyelőre én ha megfeszülök sem jutok előrébb, mert állítólag szakálas a �?�frameset�?� szerkezetűoldalunk. Talán ezt még sokan nem tudják, ezért érdemes volna Önnek is terjeszteni.
  Várom szíves véleményét.
  S.Gy Makártanya 30/979-1500

 4. Remélem a Google kínosan fog ügyelni arra, hogy az első lapon ne csak linkgyűjtemény legyen. Mert gondoljuk csak végig. Elsősorban a linkgyűjtemény a Google-nek is konkurencia. Ha a szabadszavas keresések piacán nem is, de ha a Google az első oldalon mindig csak linkgyűjtemények dob ki, akkor igazából minek keresne valaki a Google-lel, ha neki sincsen jobb ötlete annál, mint “nézd meg a linkgyűjteményben” 🙂

 5. Kedves Ernő!
  Neked ebben igazad van!
  Ám más értelemben is számos “konkurense” keletkezhet – ill. van is – a Google-nak. A keresőkirály számos ingyenes és fizetős szolgáltatást kínál – vagy lassan azt mondhatjuk számtalant! 🙂
  Ha mindenkit lenulláz, aki hirdetésnek ad helyet pl., vagy aki hasonló szolgáltatásokat nyújt, akkor meg majd egyedül marad, s minden címszóra az jön be: Google. Ez nyilvánvalóan szintén riasztó volna!
  Nekik sem lehet könnyű- és erre mondják azt: szívesen fölvállalnám a gondjaikat! 🙂

 6. Jól teszed, hogy nem akarsz villogni, kedves SEO keresőoptimalizálás, mert csakis azzal az eredménnyel érdemes dicsekedni, ami hosszú távon megállja a helyét, s akkor is csak olyan “nagyságrendben”, hogy első vagy második tízben vagyunk. Minél sűrűbb egy mezőny, annál nagyobbat lehet hátra zuhanni és annál nehezebb akár egy hellyel is előbbre jutni.

 7. Apropos villogás!
  Az első találati táblán Hotel Pécs beütésre bejön a Szent György Fogadó Hotel ***, kedves ügyfelem honlapja, a második táblán ez a blog ezzel a bejegyzéssel (!) és a Jóljárok.hu is, a “kereskedelmi portálom” Hotel ajánlója.
  Viszont a HOTEL PÉCS honlapom csak 56., azaz a 6. táblán fészkelődik. Pedig gyötröm magam, nagyon! Most azon gondolkozom – mit tegyek?

 8. Kedves Laci!

  Kérdésére, hogy érdekel-e valakit Pécsett, válaszom az, hogy engem, bennünket a Hotel Makártanya Sport & Wellness -t nagyon! Bizony nagyon nem mindegy, ki hol van a keresőkben, a találatok között, ezt mint gyakorló szakmabeli mondom!

  Tehát keressük egymást, mert szeretnék együttműködni Önnel, cégével.
  Régóta figyelem munkáját és érdekel, hogy csinálja, ill. nekünk tud-e segíteni�??

  Ha ez új weblapot igényelne, akkor ám legyen, szerintem azt is megéri, tehát várom szíves jelentkezését, ajánlatát.

  A részletek ügyében a jövő héten keressük egymást! Jelenleg szabin vagyok, de július 09. �??től OK�??
  Üdvözlettel:
  S. Gyula

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.