Keresőoptimalizálás, SEO

Hogyan szerezzük meg újságírók, kormányzati tisztségviselők, pártvezetők címlistáját?

levelek - online marketing
E-mail címlista, levelek

Az EKF címlistákat ajándékoz

Hogyan szerezzük meg újságírók, kormányzati tisztségviselők, pártvezetők címlistáját? Nagyon egyszerűen.
Nekem például a-tól d-ig ma küldte meg az EKF sajtóirodája. Vagy 150 e-mail-cím. Béla keresztneve miatt én már Katona Béla MSZP politikust bármikor elérem e-maillel a parlamentben és az MSZP-nél is. Bédy István polgármester levelezési címe szintén kéretlenül a birtokomba került.
Ha rossz fiú volnék, most Axel Springeres újságírók címét MTI-nél dolgozókéra cserélném. Vagy a gov kiterjesztésű (vagyis kormányzati) címeket pénzért árusítanám – fogadni mernék, volna rá vevő.

De én jó fiú vagyok, legalábbis az amerikai filmek besorolása szerint, s ezért az EKF menedzsment gazdasági kapcsolatrendszerét sem tárom föl, pedig mesélnek nekem ezt-azt a megkapott e-mail címek!
Ha rossz fiú volnék, akkor W-vel kezdődő nevű, médiában dolgozó barátomhoz fordulnék, aki valószínüleg szintén kapott a mai levélből, de ő a névsor végét kaphatta, mivel én a saját nevem B kezdőbetűje miatt az elejét.
Ketten együtt kb. nyolc betűnyit ismernénk az EKF címlistájából. Kéne még valaki, akinek az abc középmezőnyében foglal helyet a neve…

Pedig semmi különös nem történt, egyszerű levelet kaptam, de nem rejtett, hanem nyitott címzettek listával. A-tól d-ig.

Természetesen vissza is jeleztem, megköszönve a levelet, de azt hiszem, véletlenül a válasz mindenkinek gombra kattintottam, s ha ez így van, akkor most nagyon komoly helyeken olvassák, böngészik, hogy a CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál webmarketing tanácsadója köszöni az EKF levelét.

Addig jó, amíg ilyen békés, kulturális hírek érkeznek “nagyjainkhoz”.

11 hozzászólás

 • aftermodern

  létezik olyan e-mail cím, amit a google nem talál meg 5 percen belül?
  csak ma 20-at vadásztam össze vele, egyenként 1-3 perc ráfordítással.

 • FYGureout

  Nagy csirkefogó vagy Te, Barátom!

  Én már írtam nekik ez ügyben (akik nem tudják: a címgyűjtők kedvenc helye a nyílt levélcímű levelezés, különösen, amikor tele van FW., FW-vel – azaz az egyik címzett megkapja, és a saját címlistájára továbbküldi. Csak azt nem tudom, hogy ezek után miért van mindenki elcsodálkozva, ha megindul a spam áradat?), de nem reagáltak rá, ugyanúgy, mint ahogy a híreiknek a Pécs-Baranyai Bloggerek oldalakon történő megjelenítésének engedélykérelmére sem.

  És itt a megoldás! Tőled, Barátom! Most én is megnyitom a tőlük kapott (rendszeresen küldött) hírlevelet, és billentek egy Válasz mindenkinek-et.

  Jó kis SEO-s tipp! Köszönöm szépen!

 • Bognár László

  Kedves aftermodern!
  Komplett, gonddal válogatott, célirányos címlistákat nem lehet hipp-hopp összeszedni a netről.
  Éppen ezért, egy ilyen lista, mint amilyenről beszélünk – sokat ér!

  Gondolj bele! Ha csak a dolog gazdasági tartalmát nézed is: utat, címlistát kapsz ingyen Magyarország legjobban kereső rétegeihez! Politikusok, vezető újságírók, gazdasági vezetők, jólmenő magáncégek vezetőinek e-mail címét kaphatod meg ingyen. Mindegyik bejáratott, élő, megbízható cím.

  Ennek bizony ára van! Még külföldön is!!!

  Kedves FYGureout!
  A fentiekből következően veled értek egyet!
  Most jobban megnéztem a listám, az a betű nincs is meg nekem, az enyém Balogh Zoli e-mail címével kezdődik (Axel Springer), de mégsem cserélem el MTI-sre, mert Belénessy Csaba (MTI) címe is itt van.

  Tehát csak b és d-s a listám. Kettőnknek így most B-től F-ig van meg, kb. 300 vezetőjé.
  Most válasszuk szét szakmákra, területekre a neveket. Majd rajzoljuk meg a gazdasági szervezetek hálóját, teremtsük meg az EKF politikai, gazdasági érdekeken alapuló profilját!
  Folytassam a lehetőségeket?

 • aftermodern

  Jó, talán túloztam, amikor azt írtam, hogy bármely e-mail címet meg lehet találni, de a fent említett címek is mind egyetemi professzorok és hasonló nagyemberek címei voltak.

  Ha ez valamiért fontos, akkor bárki címét meg lehet szerezni, maximum 2 nap alatt.

  És a felét igenis kiadja a google 🙂
  de azért kényelmes lehet egy ilyen lista, ezt belátom.

 • Bognár László

  Kedves aftermodern!
  Örömmel látom közben a listámon a konzulátusokat is, az itt székelőket meg a magyarokat szerte a világon – ez is ölbe hullt ajándék. Lám, a gondjaimra bízott CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál híre így most bejárja a világot.
  Nagyon nagy szerencse ám az ilyen, hogy pont megkaptam a c-listát, a consulate és hasonló címekkel, pont akkor, amikor kell! 🙂

  Ha nem véletlenül nyomtam volna meg a “válasz mindenkinek” gombot, akkor ez egy finom gerillamarketing tett volna, amelyet ugyan a pillanat szült, de a helyzetfelismerés…

  De az EKF eddig még mindig perrel fenyegette azokat, akik valamely hibájára felhívták a figyelmet, így aztán maradjunk a véletlen verziónál.

  Amúgy ilyesmi, hogy “behatolunk” a külföldi követségekre, konzulátusokra tényleg csak filmekben szokott előfordulni 🙂

 • Bognár László

  Ma újabb küldemény érkezett (kettő is) az EKF-től a címemre.
  Ma már ügyesebb eljárással adták fel az e-maileket. Önmaguknak adták fel és a többi címzett a “titkos másolat” rubrikába került.
  Így most a feladó a “sajtó” névre hallgat, a címzett, aki én (vagy a vállalkozásom volna) szintén a “sajtó” nevet viseli.

  Tisztelettel jelzem, nem “sajtó” a nevem!

  Igazán nem rosszindulat fűt, amikor ezeket a jelenségeket, a web0.5-ös eljárásmódokat szóvá teszem, hiszen alapvető érdekem fűződik az EKF sikeréhez.
  De mit szólnak majd a szép számú konzulátuson, hogy nekünk még a levélfeladás sem megy név szerint?! Miközben éppen kétmilliárdot költünk közpénzből az EKF marketingjére.

  A levelek tartalma viszont kitűnő. Tényleg jó hírekkel vannak tele, hogy azt ne mondjam, sikert sikerre halmozunk.

 • Malvina

  “De én jó fiú vagyok”

  Na, hát ez a magyarázat! Bizalmi ember vagy náluk, min csodálkozol? És hát te mondtad, hogy ami nincs a gugliban az nem is létezik! Ezek az emilecskék meg nagyon is léteznek. Aztán ahogy azt aftermodern írja, csak 2-3 perc keresés, és bingó! Adatavédelemről pedig Magyarországon csak jót vagy semmit, akárcsak a halottakról! ::))))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.