Hogyan szerezzük meg újságírók, kormányzati tisztségviselők, pártvezetők címlistáját?

levelek - online marketing
E-mail címlista, levelek

Az EKF címlistákat ajándékoz

Hogyan szerezzük meg újságírók, kormányzati tisztségviselők, pártvezetők címlistáját? Nagyon egyszerűen.
Nekem például a-tól d-ig ma küldte meg az EKF sajtóirodája. Vagy 150 e-mail-cím. Béla keresztneve miatt én már Katona Béla MSZP politikust bármikor elérem e-maillel a parlamentben és az MSZP-nél is. Bédy István polgármester levelezési címe szintén kéretlenül a birtokomba került.
Ha rossz fiú volnék, most Axel Springeres újságírók címét MTI-nél dolgozókéra cserélném. Vagy a gov kiterjesztésű (vagyis kormányzati) címeket pénzért árusítanám – fogadni mernék, volna rá vevő.

De én jó fiú vagyok, legalábbis az amerikai filmek besorolása szerint, s ezért az EKF menedzsment gazdasági kapcsolatrendszerét sem tárom föl, pedig mesélnek nekem ezt-azt a megkapott e-mail címek!
Ha rossz fiú volnék, akkor W-vel kezdődő nevű, médiában dolgozó barátomhoz fordulnék, aki valószínüleg szintén kapott a mai levélből, de ő a névsor végét kaphatta, mivel én a saját nevem B kezdőbetűje miatt az elejét.
Ketten együtt kb. nyolc betűnyit ismernénk az EKF címlistájából. Kéne még valaki, akinek az abc középmezőnyében foglal helyet a neve…

Pedig semmi különös nem történt, egyszerű levelet kaptam, de nem rejtett, hanem nyitott címzettek listával. A-tól d-ig.

Természetesen vissza is jeleztem, megköszönve a levelet, de azt hiszem, véletlenül a válasz mindenkinek gombra kattintottam, s ha ez így van, akkor most nagyon komoly helyeken olvassák, böngészik, hogy a CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál webmarketing tanácsadója köszöni az EKF levelét.

Addig jó, amíg ilyen békés, kulturális hírek érkeznek “nagyjainkhoz”.

“Hogyan szerezzük meg újságírók, kormányzati tisztségviselők, pártvezetők címlistáját?” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. létezik olyan e-mail cím, amit a google nem talál meg 5 percen belül?
  csak ma 20-at vadásztam össze vele, egyenként 1-3 perc ráfordítással.

 2. Nagy csirkefogó vagy Te, Barátom!

  Én már írtam nekik ez ügyben (akik nem tudják: a címgyűjtők kedvenc helye a nyílt levélcímű levelezés, különösen, amikor tele van FW., FW-vel – azaz az egyik címzett megkapja, és a saját címlistájára továbbküldi. Csak azt nem tudom, hogy ezek után miért van mindenki elcsodálkozva, ha megindul a spam áradat?), de nem reagáltak rá, ugyanúgy, mint ahogy a híreiknek a Pécs-Baranyai Bloggerek oldalakon történő megjelenítésének engedélykérelmére sem.

  És itt a megoldás! Tőled, Barátom! Most én is megnyitom a tőlük kapott (rendszeresen küldött) hírlevelet, és billentek egy Válasz mindenkinek-et.

  Jó kis SEO-s tipp! Köszönöm szépen!

 3. Kedves aftermodern!
  Komplett, gonddal válogatott, célirányos címlistákat nem lehet hipp-hopp összeszedni a netről.
  Éppen ezért, egy ilyen lista, mint amilyenről beszélünk – sokat ér!

  Gondolj bele! Ha csak a dolog gazdasági tartalmát nézed is: utat, címlistát kapsz ingyen Magyarország legjobban kereső rétegeihez! Politikusok, vezető újságírók, gazdasági vezetők, jólmenő magáncégek vezetőinek e-mail címét kaphatod meg ingyen. Mindegyik bejáratott, élő, megbízható cím.

  Ennek bizony ára van! Még külföldön is!!!

  Kedves FYGureout!
  A fentiekből következően veled értek egyet!
  Most jobban megnéztem a listám, az a betű nincs is meg nekem, az enyém Balogh Zoli e-mail címével kezdődik (Axel Springer), de mégsem cserélem el MTI-sre, mert Belénessy Csaba (MTI) címe is itt van.

  Tehát csak b és d-s a listám. Kettőnknek így most B-től F-ig van meg, kb. 300 vezetőjé.
  Most válasszuk szét szakmákra, területekre a neveket. Majd rajzoljuk meg a gazdasági szervezetek hálóját, teremtsük meg az EKF politikai, gazdasági érdekeken alapuló profilját!
  Folytassam a lehetőségeket?

 4. Jó, talán túloztam, amikor azt írtam, hogy bármely e-mail címet meg lehet találni, de a fent említett címek is mind egyetemi professzorok és hasonló nagyemberek címei voltak.

  Ha ez valamiért fontos, akkor bárki címét meg lehet szerezni, maximum 2 nap alatt.

  És a felét igenis kiadja a google 🙂
  de azért kényelmes lehet egy ilyen lista, ezt belátom.

 5. Kedves aftermodern!
  Örömmel látom közben a listámon a konzulátusokat is, az itt székelőket meg a magyarokat szerte a világon – ez is ölbe hullt ajándék. Lám, a gondjaimra bízott CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál híre így most bejárja a világot.
  Nagyon nagy szerencse ám az ilyen, hogy pont megkaptam a c-listát, a consulate és hasonló címekkel, pont akkor, amikor kell! 🙂

  Ha nem véletlenül nyomtam volna meg a “válasz mindenkinek” gombot, akkor ez egy finom gerillamarketing tett volna, amelyet ugyan a pillanat szült, de a helyzetfelismerés…

  De az EKF eddig még mindig perrel fenyegette azokat, akik valamely hibájára felhívták a figyelmet, így aztán maradjunk a véletlen verziónál.

  Amúgy ilyesmi, hogy “behatolunk” a külföldi követségekre, konzulátusokra tényleg csak filmekben szokott előfordulni 🙂

 6. Ma újabb küldemény érkezett (kettő is) az EKF-től a címemre.
  Ma már ügyesebb eljárással adták fel az e-maileket. Önmaguknak adták fel és a többi címzett a “titkos másolat” rubrikába került.
  Így most a feladó a “sajtó” névre hallgat, a címzett, aki én (vagy a vállalkozásom volna) szintén a “sajtó” nevet viseli.

  Tisztelettel jelzem, nem “sajtó” a nevem!

  Igazán nem rosszindulat fűt, amikor ezeket a jelenségeket, a web0.5-ös eljárásmódokat szóvá teszem, hiszen alapvető érdekem fűződik az EKF sikeréhez.
  De mit szólnak majd a szép számú konzulátuson, hogy nekünk még a levélfeladás sem megy név szerint?! Miközben éppen kétmilliárdot költünk közpénzből az EKF marketingjére.

  A levelek tartalma viszont kitűnő. Tényleg jó hírekkel vannak tele, hogy azt ne mondjam, sikert sikerre halmozunk.

 7. “De én jó fiú vagyok”

  Na, hát ez a magyarázat! Bizalmi ember vagy náluk, min csodálkozol? És hát te mondtad, hogy ami nincs a gugliban az nem is létezik! Ezek az emilecskék meg nagyon is léteznek. Aztán ahogy azt aftermodern írja, csak 2-3 perc keresés, és bingó! Adatavédelemről pedig Magyarországon csak jót vagy semmit, akárcsak a halottakról! ::))))

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.