Keresőoptimalizálás, SEO

Hogyan mondjam el neked

Az ágyneműhuzat dala

A dal bizonyára ismerősen cseng és a szöveg is nyilván ott szuszog a fülünkben: hogyan mondjam el neked, amit nem lehet, mert szó az nincs, csak képzelet…
Persze volna azért vitám a felett, hogy szóval, pláne magyar szavakkal tényleg lehetetlen-e kifejezni bármit is, de azt minden további nélkül elfogadom – igen erősen marketingről lévén szó -, hogy a kép, akár álló, akár mozgó képről beszélünk, lehet rettenetesen kifejező eszköz.
Nézzünk is egy gyönyörű példát, mondjuk a Dibella szállodai ágyneműhuzatokat bemutató oldalról:

Ágyneműhuzat
Ágyneműhuzatról árva szó sincs, mégis közvetíti a kép a Dibella ágyneműhuzat minőségét!

Nyugodt, boldogságot sugárzó, gyönyörű arc, a pihenés gyönyöre a szállodai ágyon – naná, hogy a Dibella szállodai textiljén, ágyneműjén és ágyneműhuzatán pihen a szállodai vendég.

Pedig erről árva szó sincs, mindezt a kép mondja a maga nyelvén.
Minderről meggyőződhetünk a Dibella termékek magyar forgalmazójának honlapján. Itt persze többet is megtudhatunk a hosszú életet kínáló szállodai ágyneműkről, ágyneműhuzatokról, törölközőkről, fürdőköntösökről.
Nézzük csak: szállodai ágyneműhuzat

Telefonszámból is ért az ember

Persze van olyan helyzet, amikor akár térképpel, akár szóval, akár telefonszámmal is sokat lehet mondani, vagy legalábbis elősegíteni a honlap látogatóját, hogy információhoz jusson.
Erre is nézzünk egy példát!
Aki okostelefonon pillant rá a Világi Duguláselhárítás Budapest, Győr, Érd honlapjára, az egyetlen kattintással (koppantással) hívhatja a duguláselhárítás ügyeletesének mobil számát. Semmi tárcsázás, semmi cicózás – és máris elérhető a bajban a segítség.
Ez a megoldás kezd is általánossá válni! Míg a példaként hozott duguláselhárítós oldal WP-re íródott, ugyanezt a funkciót Joomla oldalon is egyszerűen megkaphatjuk, mint például a Sofőröm Sofőrszolgálat mobiltelefonon történő rákeresésekor.
Lám, nem csak szóból ért az ember 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.