Keresőoptimalizálás, SEO

Ha egy blog linkjei …

Ha egy blogon azt látjuk, hogy a megszokott linkjeinek száma lecsökkent, akkor két (az upgrade-ben leírtakkal együtt már négy – és ez a szám meglehet, egyre gyarapodni fog – dologra következtethetünk ebből:
1) a blog gazdája átvizsgálta a blogrollját, és az elavult linkekeket levette arról
2) a blogot valamely célra állítja éppen, "megszabadul" időlegesen minden tehertől (mint egy versenyhajó, amelyről minden terhet kidobálnak), gerillamarketinges megközelítésben azt mondhatnánk – támadóképes állapotot állít elő (v.ö. osztagtámadás, flash mob).
Amiért a fentieket elsoroltam: a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából fontos – időnként érdemes ellenőrizni blogunkban a blogrollt!

Upgrade 07.10.14
Még két okot is ide kell vennünk!

3) Ha valakit baráti linkkel segítesz (út + erő), előfordulhat, hogy valamelyik keresőben megelőzöd. Ilyenkor muszáj levenned a linkjét valahonnan, ha egynél több helyről linkelsz rá. (Én most ezért vettem le pl. Basahalom linkjét az El Lobo -A farkas blogomról, de más blogjaimban természetesen fent maradtak a linkjei.)

4) Érdekes kísérletet vezet Harczol bloggertárs, hogy kikerülje a direkt linkcseréket. És igaza van, ezt nem kell részleteznem, hiszen részletezi ő.

5) (07.10.18) Olykor szükséges a piaci változásokhoz igazodni, változtatni a piaci célon, és így át kell drótozni a blogot is.
Példaként lásd itt, a "legnagyobb melléfogásom" címszó alatt írtakat: Online marketing – gerillamarketing blog és honlap.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.