Keresőoptimalizálás, SEO

Gazdaság, szemlélet, e és i

Négyen ültünk le egy rövid megbeszélésre, hogy mielőbb előkészítsük egy gazdasági weboldal optimalizálását. (SEO-ját).  A honlap célja egy közepes magyar város számára befektetések megszerzésének elősegítése, a gazdasági, kulturális, oktatási, infrastrukturális háttér megrajzolása, a lehetőségek felvillantása, a három ipari park bemutatása és minden egyéb, ami fontos lehet a leendő befektetők szempontjából.

Lám, amikor munkaasztalhoz ülnek emberek egy adott település érdekében, az ott élők életének javítása érdekében, azonnal eltűnik a szűk értelembe vett politika, árva szó nem hangzott el – még a kávézás szünetében sem – a most lefutott választásokról. Annál inkább a gazdasági helyzetről, az internetről, a közösségi médiáról és ezek szerepéről a gazdaság viszonylatában.
Ennek fényében vissza is gondoltam a minapi budapesti blogkonferenciára, ahol a résztvevők álló nap tudtak  úgy beszélni a blogról, hogy a gazdaság szóba se került.
Hacsak a gasztroblogokat nem sorolom ide, mert bizony egy kitűnő recept leírásához minden bizonnyal kell valamilyen termék is a mezőgazdaságból, saláta mondjuk, esetleg szarvasmarha is, amelyet gépekkel dolgoznak fel, dobozolnak, szállítanak – vagyis nem úgy van az, hogy a recept alapanyaga készen kijön egy médiával foglalkozó főiskola tanári szobájából…

Gyakran találkozom azzal a helyzettel, hogy egy gyorsan készülő, korábbi sémát követő honlap alapállapotában nem alkalmas a keresőoptimalizálásra. Ha SEO-képessé akarjuk tenni, akkor bizony mégiscsak bele kell tenni azt a pénzt, amit az egyedi honlap készítése helyett megvásárolt séma-honlap “takarított meg” korábban a megrendelőnek.

Olykor én is veszítek üzletet ezen, vagyis miért ilyen drága az én honlap-ajánlatom, amikor más enyimegennyiért is megcsinálja. Ezzel kapcsolatban elhangzott egy mondat, mely szerint az az ideális, amikor megbízó és megbízott filozófiája egybe esik. Vagyis nem minden munkát kell elvállalni, mert NAGY A VILÁG, és SOK A MEGRENDELŐ, és ezt tudják, akik fent vannak az interneten. Ez a szemlélet meglehet, visszatetszést kelt azokban, akik szívesebben panaszkodnak válságra és más nehézségekre, mintsem, hogy törjék magukat az internet felé.

A társadalom egyre inkább felköltözik az internetre. Éppen most dolgozom egy e-book portál SEO-ján, egy másik megrendelésem i-bizonylatot értékesítő oldal SEO-jára szól. Csupa e, csupa i…

***

Amiken dolgozni fogok:

Honlap e-vel:
E-könyv, e-book – BibliEteka.hu

Honlap i-vel:
Elektronikus számla, e-számla

Gazdaság e-vel, i-vel:
Pécs gazdasága

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.