Keresőoptimalizálás, SEO

Fehéren-feketén: szürke víz, sötét pazarlás

Víz és pazarlás  

 Általában mély hallgatás övezi pazarlásainkat. Ilyen teszem az, amit az egyre inkább kincset érő vízzel teszünk. A szakemberek véleménye szerint egy-egy európai háztartásban az ivóvíz felét pazarlón, bután használjuk fel. Gondoljunk csak bele: még a WC-t is ivóvízzel öblögetjük, akár kicsiny, akár nagy dologról van szó!
 A Passzívház Magazin szerint a háztartásonkénti 150 liter ivóvíz felhasználásból 75 litert nyugodtan kiválthatnánk “esővíz” minőségű H2O-val. (Takarítás, öntözés, tisztálkodás, WC).
   Mindez onnan jut eszembe, hogy a téma most Dancs Gyula Duguláselhárítás Budapesten c. blogjában kapott életre, számos hozzászólást indukálva. A vízkő szerepe a WC dugulások kialakulásában.
Mint ott is kifejtem, nagyjából az a helyzet a vízzel történő eszméletlen pazarlás terén, hogy a gazdagok viselkednek úgy, mintha szegények volnának (vagyis spórolnak az ivóvízzel, mert van pénzük a szürke víz rendszerbe állítására) és a szegények viselkednek úgy, mintha ménkő gazdagok volnának, mert még a WC-t is a méregdrága kinccsel, a kristálytiszta ivóvízzel öblítik le!
   Te mivel öblíted otthon, és mivel öblíted a munkahelyen a WC-t?

2 hozzászólás

  • Héder Sándor

    Minden megoldáson rajta van az árcetli. Mi évek óta összegyűjtjük a mosógépvizet egy hordóba és avval öblítjük le a WC-t. A szürke víznek bizony megvan a maga szaga. Erre mondják, hogy valamit valamiért!

  • Bognár László

    Egy háztartásban gyakorlatilag az esővíz, a vezetékes (vagy kútból húzott) ivóvíz és a szürke víz állhat rendelkezésre.
    A szürke víz szagosságára eddig nem gondoltam – bár bizonyára ki lehetne találni valamilyen zárt rendszert.
    Panelban viszont … Talán az esővíz felhasználásán lehetne gondolkoznunk WC öblítéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.