Keresőoptimalizálás, SEO

Érdemes állást keresni nyáron?

Munkaerő közvetítés, állás keresés: nincs nyári szünet

Vendég bejegyzés. Írta: Bogdanovits Péter

A nyár holtszezon a munkaerő közvetítésben?

Érdemes állást keresni nyáron? Vagy júniussal eljött a munkaerő közvetítés uborkaszezonja?
A válasz röviden és sorrendben, igen, nem! Majd hozzátenném: Sőt!
Mindig csodálkozom, amikor a teljes nyarat holtszezonnak tartja egy álláskereső, vagy egy fejvadász cég. Ha abból indulunk ki, hogy a cégvezetők és HR-esek, pont úgy, mint egy átlagos munkavállaló, a nyár 12 hetéből csupán egyet, maximum kettőt nem töltenek munkával, akkor miért is állna le a szezon? Miért tekintünk a teljes nyárra úgy, mint ha fölösleges is lenne bármivel foglalkoznunk, aminek köze van a munkához?

Itt az idő, most vagy

Mégis, sokan úgy vannak vele, ilyenkor nem is érdemes munkát keresni, hiszen – gondolják – a cégek nyaralnak. De ez tévedés!
És ezért mondom, hogy sőt! Pont ilyenkor érdemes aktivizálnia magát az álláskeresőknek, mert csökken a piacon a munkavállalók száma, így csökken a konkurencia is. Azok a cégek, akik a második félévre terveztek létszámbővítést, vagy ahol most történik üresedés és ezért pótolni kell a létszámot, azoknak mindegy, milyen évszakban is vagyunk.
A munkaerő passzivitása aztán begyűrűzik a munkaerő közvetítő cégekhez is a toborzás során. Kevesebben jelentkeznek, nehezebben vállalnak felvételi interjút a jelöltek. Egy munkaerő közvetítő számára ez mindig nehéz időszak.
Éppen ezért el is megyek egy kiadós szabadságra!
Egy hétre.


A bejegyzés szerzője, Bogdanovits Péter, az Aarenson Consulting Kft. ügyvezetője.
A cég honlapja: > Állás, álláskeresés, munkaerő közvetítés

Kapcsolódó írások:

4 hozzászólás

 • Aniko

  Ebben az időszakban számolni kell azzal, hogy a toborzás kiválasztás folyamata hosszabb, tehát aki az év utolsó negyedében keres állást, annak is érdemes elkezdenie az interjúkat még nyáron. A szabadság feltölt, az idő nem sürget, tudunk tanácsot kérni, a piacot felmérni és megalapozottabb döntést hozhatunk a jövőnkről, a szakmai életünkről.
  A nyár, tökéletes időszak arra, hogy monitorozzuk az álláspiacot és felkészüljünk a jövőnkre.

 • Bognár László

  Némi szkepszissel gondoltam arra, hogy vajon nyáron “nem lustulnak-e el” az álláskeresők?!
  Meglepetésemre a Facebookra kitett bejegyzés ajánlóhoz hozzászóltak barátaim, s szóban ma egy partner cég kedves alkalmazottja – milyen jó, hogy itt ez a bejegyzés, a megadott linken tájékozódni fog.
  Vagyis tényleg igaz – nem uborkaszezon ez a kereslet oldalán!

 • Héder Sándor

  Nyári diákmunkát keresnék a 16 éves fiamnak. Hol érdemes elindulni? Közvetítőkhöz érdemes menni vagy egyből cégeket keressünk meg?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.