De mit keres a fejvadász cég az asztalon?

Fejvadász cég az asztalon | Aarenson Consulting konferencia
Vendég bejegyzés. Írta: Bogdanovits Péter

   Jó pár évvel ezelőtt, egy számomra mérvadó cégvezető azt tanácsolta nekem:
„Ha nem akarod, hogy egyhangúvá váljanak a szakmádban a mindennapjaid, akkor időnként evezz idegen vizekre, tégy rövid kitérőket, próbáld ki magad másban is. Majd azonnal hozzátette: – De aztán mielőbb igyekezz vissza a saját területedre!”


Valami ilyesmi történt az Aarenson Consulting életében, amikor a sok éve végzett munkaerő közvetítés mellett belevágtunk egy munkaügyi konferencia megszervezésébe és lebonyolításába.
Nem keveset gondolkoztunk azon, kik legyenek az előadók, milyen témákkal álljunk elő és kik legyenek a meghívottak. Milyen helyszínt válasszunk, hogyan lássunk neki a promóciónak? Egy munkaerő-tanácsadó stáb számára ez bizony új vizeket jelent!

   Próbáltuk kitalálni, hogy mi érdekelheti ma az itthoni KKV-k vezetőit, HR-es szakembereit?

   Végül arra jutottunk, hogy végig visszük őket a munkaerő kezelés teljes folyamatán. Kezdve onnan, hogy hol és milyen eszközökkel találjuk meg az új munkatársat? Ha már megtaláltuk, milyen jogi keretek között foglalkoztassuk? És befejezve ott, hogy mi a teendő, ha felmond a munkaerő?

   Előadóknak elismert munkapszichológust, munkajogászt és HR tanácsadót választottunk. Ráadásként az ország vezető állásbörzéjének szervezői mesélték el, hogyan viselkednek ma a pályakezdők.
A konferencia résztvevői, jóllehet egytől egyig tapasztalt HR-es szakemberek voltak, tudtunk számukra is meglepő információkkal szolgálni!
Közzétettünk egy friss tanulmányt arról, hogy mi 2010-ben egy pályakezdő diplomás elképzelése a szakmai jövőjéről. Az eredmény érdekes, ugyanis többségük 3 éven belül vezető pozícióban szeretné látni magát!

   Ez különösen elgondolkodtató annak a másik kutatási eredménynek a fényében, miszerint a legtöbb pályakezdő motivációs sorrendjében, jóval előrébb van az az egyszerű szempont, hogy új munkahelye helyileg közel legyen, mint hogy milyen kihívásokat, milyen megmérettetést jelenthet az számára.

   Az Aarenson Consulting háza tájáról pedig új információ volt, hogy ezentúl a cégek részére nem pusztán fejvadász vagy munkaerő közvetítő szolgáltatást nyújtunk, hanem álláshirdetések is elhelyezhetőek honlapunkon!
Jókora kitérő volt ez a számunkra, és most hogy túl vagyunk rajta, elmondhatom, jó érzéssel tölt el, hogy sikeresnek bizonyult a konferencia!
De még jobb érzés újult erővel visszatérni a saját vizekre!

Bogdanovits Péter ügyvezető
Aarenson Consulting
A cég honlapja: Fejvadász cég

“De mit keres a fejvadász cég az asztalon?” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Először is köszönöm a vendég bejegyzést, amely megintcsak elgondolkoztatott!
  Ha jól megnézem az elhelyezkedni akarók motivációs tényezőit, akkor azt kell mondanom, hogy a saját házban, lakásban önnálló vállalkozást űzők (akik főnökei önmaguknak) lehetnek a legirigyeltebb munkavállalók 🙂
  Pl. az emeleten lakó, de a földszinten boltot vagy cipész-, autószerelő-, fényező műhelyt vezető,esetleg tervezőmunkát végző magánvállalkozók.
  Nekik aztán közel a munkahelyük és vezető beosztásban élik le az életük.
  (Egyébként a SEO-s is ilyen, lehet irigyelni! Ám megjegyzem, az ilyen pasasoknak is dolgozniuk kell keményen.)

 2. Bárhova nézünk, azt olvassuk, azt halljuk, azt kapjuk mintául,hogy legyünk sikeresek! Törjünk újabb magaslatokra! Lépjünk mindig előrébb és előrébb! Érjünk el minnél többet, minnél hamarabb! Én egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy ma egy pályakezdő úgy gondolkozik a számára még ismeretlen munka világáról, hogy ha három éven belül nem lesz vezető, akkor tulajdonképpen kudarcot vallott!
  Az ellenntmondást inkább ott látom, hogy mit képes ezért megtenni? Ha a legfontosabb szempont az, hogy a munkahely a metró vonalán legyen (igen, mint munkaerő-közvetítő, gyakran találkozunk ilyen igénnyel) akkor szerintem gond van a nekirugaszkodás erejével!

 3. A társadalmi háttérről, a minták követéséről, a magyar helyzetképről jó hátteret szolgáltat ez a “magyar dölyffel” c., túdósok közt zajló beszélgetés:
  http://mozgovilag.com/?p=4202
  Ebben például ilyen megállapítások olvashatóak:
  “… az elmúlt húsz év alatt sikerült egy olyan struktúrát létrehozni, ami nem a munka és a teljesítmény struktúrája.”

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.