Keresőoptimalizálás, SEO

Céges blog, online marketing: az ügyfél haszna

Online marketing, SEO
Online marketing, SEO

A céges blog dialektikája

Az online marketinggel foglalkozó írások – könyvben, cikkben, print és elektronikus formában is – bő terjedelemben foglalkoznak a haszonnal, amelyet a blogot, honlapot “üzemeltető” cég zsebelhet be.

Ezek az írások nagyjából és némi túlzással egy olyan elképzelést tükröznek, amelyben a blog gazdája mintegy légypapírként dobja be a webegységét, cseles megoldásokkal vonja termékére a figyelmet majd végül elégedett eladóként, gazdag emberként, (cégként) hajtja álomra a fejét.

Ebben a megközelítésben minden mozzanat az eladni kívánt árut vagy szolgáltatást szolgálja, a potenciális vevő pedig a légy, akinek, ha csöpp esze van, rá kell röpülnie a ragacsos légypapírra.

A potenciális ügyfél hasznáról

Egészen másként fest a helyzet, ha egyenlő felek találkozásából indulunk ki! Ha középpontba állítjuk azt a mozzanatot, hogy a cég (vagy tanácsadó) a blog tartalmában feltárulkozik, tanujelét adja műveltségének, áruismeretének, közzéteszi referenciáit ( s nem csak “cselből” ajándékot, kedvezményeket oszt) – akkor  a potenciális ügyfél valódi haszonhoz jut (az ajándékon túl).
Igazi ismerethez az áruról és annak gyártójáról/forgalmazójáról.

A blogstratégia lényege éppen ez: mi – az értékeink, referenciáink alapján – meg merjük mutatni magunkat és a termékünket HÁLÓZATBAN is!
Az ügyfél legfőbb haszna pedig ez, a mi megismerésünk – nem pedig a bőkezűen szórt üveggyöngy.
Mindennek legfőképpen a küldetéses vásárlás megvalósítása során láthatja hasznát mindkét fél.

Ez az a fajta vásárlás, amikor a vásárló időt nem kímélve, az áru tulajdonságait, a vásárlói véleményeket alaposan feltérképezve óriási felkészültséggel, ár- és áruismerettel, mintegy “küldedést” teljesítve választ árut vagy szolgáltatót.
Speciális szolgáltatásról lévén szó igen előnyös, ha megrendelő és szolgáltató, jelen esetben az online marketing szolgáltatója, megérti egymást és harmonikusan tudnak együtt dolgozni.
Ez az igazi kölcsönös haszon!

***

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.