Keresőoptimalizálás, SEO

Bing diagnosztika

Diagram a Google WebmestereszközökbőlA keresőoptimalizálás elképzelhetetlen SEO-s diagnosztikai eszközök nélkül. Diagnosztika nélkül nem fogjuk tudni, hogy egy-egy lépésünk milyen következményekkel jár, hibáinkat folyamatosan sűrű homály fedi el, s ebből következően nem is fogjuk kijavítani azokat.
Egyesek valóságos “csodafegyverként” tekintenek a SEO-t segítő eszközökre, titokban tartják az általuk használt mérőeszközök elérhetőségét, miként az aranycsinálás mesterei is ezt teszik a maguk hókuszpókuszaival.

Egy kicsi Google, egy kicsi Bing

Magyarországon ma az első számú diagnosztikai eszközt a Google Webmestereszközök jelentik, két okból is.
Az egyik ok, hogy a Google jóval 90% fölött uralja a magyar keresési piacot, tehát a honlapok zömét értelemszerűen a Google keresőjére optimalizálják.
A másik ok a Google kitűnő eszközeiben keresendő: a Webmestereszközök számtalan pontos és átfogó információt nyújt.
Így képet kapunk az esetleges vírustámadásról, a honlap egyes hibáiról – például a rövid vagy hosszú description meta tagek pontos megnevezésén át – a honlap megjelenésének gyakoriságáig. Egyszóval ezernyi információt kaphatunk a pontosabb munkához. (Egyes vélemények szerint amit a Google “elvár” a webmesterektől, az már kicsit túlzó is.)

Ám a keresőkirály segédeszköze sem ad feltétlenül minden kérdésünkre választ, vagy nem olyan fomában, ahogyan azt mi szeretnénk, ebből adódóan bizonyára nem árthat meg, ha más eszközökre is rápillantunk.

Most, hogy a feleségem az új SONY VAIO számítógépén ismerkedik a Windows 8 operációs rendszerrel, látom ám, hogy az alapértelmezett kereső a Bing, bár a nejem már a Google Chrome-ot is feltelepítette.

Ám vélhetően sokan nem nagyon fogják “piszkálni” az alapbeállításokat, s így a Bing esetleg “visszaharap” valamennyit a piaci tortából. Tehát nézzünk rá a Bing webmestereket segítő eszközére: > Bing webmestereszközök.

A Bing webmestereszközök is elérhető magyarul és ma már egy bőséges diagnosztikai információt nyújtó eszköztárral rendelkezik. Regisztráltam néhány általam kezelt honlapot és próbaképpen persze  megnéztem ezt-azt.
Íme, egy olyan információ, amelyre a Google Webmestereszközök nem figyelmeztet (ha igen, akkor nagyon figyelmetlen vagyok) és a felfedett hibára a Bing gyógyszer-javaslatot is ad, akár a háziorvos egy jól sikerült diagnózis után. Forrás: a Bing Keresőoptimalizálás elemző eszköze:

Bing diagnózis és gyógyszer

Most kíváncsian várom, hogy a kíváncsiságból elkövetett Bing-es kirándulásomból mennyit profitál majd a Duguláselhárítás Budapesten honlap, hiszen a hibát (a dugulást ?) azonnal kijavítottam.

*****

A keresőoptimalizálás alapjairól bővebben:

> Keresőoptimalizálás

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.