Keresőoptimalizálás, SEO

Az ár kérdése (egy kerékpár vásárlás kapcsán)

Bicikli. Kaktuszka fotója
Bicikli. Kaktuszka fotója

Ma vettem egy kerékpárt, bennfentesek kedvéért mondva bicajt, s ha blogger volnék (s nem internet marketing tanácsadó) akkor most szép sorokat rónék a szabadságról, a kerékpározás öröméről, az ipari termékek szépségéről, esztétikájáról, a gyönyörűségről, hogy rápattanunk a szerkezetre, amely a váltások, azaz az áttételek révén minden pályát könnyedén befut, semmi erőlködés és mégis haladunk, s csak mondanám, ahogy a kedvem tartja, a sorok morzsolása közben is átélve a cangázás örömét, mégegyszer, újra, és a vásárlás, a válogatás izgalmát is megemlíteném, a hetek alatt újra- és újra meglátogatott üzletek gumiszagával, az eladók arcával, közömbösségével vagy épp ellenkezőleg – segíteni akarásával, vagyis bemutatnám teljesen életszerűen a küldetéses vásárlás fogalmát,

amelyet gondos körültekintéssel valósítunk meg, felkészülten, pontos ismeretekkel, igényünk és a termék összepasszintásának már-már mérnöki precizitásával, de beleszőve a véletlenek szerepét is, mint amilyen a városban küllővillogás közepette cikkázó szép arcú, szép lábú lányok önkéntelen hozzájárulása a kerekezés iránti vágy felélesztésében.

De nem vagyok blogger, s így csupán az árról mondanám el a megfigyelésemet.

Az árról általában két esetben beszélünk: ha valamit nagyon olcsón vettünk, mert ezzel az ügyességünket, a piaci talpraesettségünket igazoljuk, illetve ha nagyon drágán vettünk valamit, akkor nyitjuk nagyra a szánkat, mert azzal a gazdagságunkat vagy az általunk birtokolt termék értékességét mutathatjuk meg.

Húszezret takarítottam meg a mai bicikli vásárlásommal – vagyis nagyon ügyesen mozgok a piacon, barátaim! Velem érdemes együtt dolgozni, hiszen nem estem a fejem lágyára, pedig ugye, mekkorát bicikliztem ma a jól felszerelt, vadonatúj bringámmal! 🙂

***
Járművekről korábban, máshol:

A kerékpár

A motor (és a halál) esztétikája

13 hozzászólás

 • Malvina

  Szerintem a piacon nem az a talpraesettség fő mutatója, hogy valaki a vásárlásaival – ár vonatkozásában – mennyit takarít meg. Ugyanis lehet, hogy árban megtakarított, de ez önmagában még nem jelenti azt, hogy nem fizet/het, nem fizetett rá a vásárlására. Közhely ugyan, de alapvetés, hogy az esetek többségében bizony az olcsó kerül a legtöbbe! 😀

 • Bognár László

  Így bizony, kedves Lucifer, ahogyan mondod, úgy van az, mindkét dologban!
  Vagyis olcsón, de legalábbis jó, reális áron hozzájutni valamihez, az is a küldetéses vásárlás része! Hiszen az áruról, a magunk igényének tükrében, szinte mindent tudunk, pl. a reális árarányokat is!

  Kaktuszka igazán kitűnő fotós, imádom ezt a képét, miképpen a Tánc című alkotásáért is oda vagyok, még történetet is írt arról valaki:
  http://blog.joljarok.hu/tanc/

 • Malvina

  “A valamit olcsón megvenni az, nem = valami olcsót venni-vel.”

  Már bocsánat, de hol és mikor írtam én ilyet. Én azt írtam, hogy “Szerintem a piacon nem az a talpraesettség fő mutatója, hogy valaki a vásárlásaival – ár vonatkozásában – mennyit takarít meg.” Hiszen a megtakarítás csak akkor jön jöhet létre, ha a használati érték és az ár legalább köszönőviszonyban vannak egymással. Az ár vonatkozásában való megtakarítás ugyanis igen gyakran a nem árban jelentkező pazarlással (töbletidő rfordítása, javíttatási költségek, részleges funkcióalkalmatlanság stb.)
  Kvázi én NEM azt mondtam, hogy az ember olykor nem csinálhat jó vásárt, de a jó vásár nem egyenlő az árban mérhető megtakarítással.

 • Sch.F.

  Laci !
  Ma örömmel láttam, hogy nincs ki mind a négy kereked, gratulálok a vadonat új ezüstmetal citybike-odhoz! No és a tendencia: no cigi, utána bringa, ez ám a fordulat.Csak mint gyári opciót, a dinamóval meghajtott hálózati csatlakozós kormányra szerelhető laptoptartót nem láttam a gépeden, de a net-en gondolom még utánrendelhetsz. Szóval kívánom, hogy tudd beépíteni a rendszeres bringázást mindennapjaidba, s akkor egy hónap múlva már az árkérdés is eltörpül egyéb hasznai mellett.
  Szerintem legtalpraesettebb kerékpár vásárló akkor vagy, ha rendszeresen egyre többet tekersz, s az esést valóban maximum csak talpra kivitelezed.
  Gratula, és széles utat!

 • Bognár László

  Kedves Feri!
  Hát, én is meglepődtem, hogy a nagy maci helyett a két lábköbcentis járgányon suhansz 🙂
  A kormányra szerelhető laptop teóriája kitűnő gondolat! Tényleg, mennyi mindent vehetek még a bringára: sebességmérő kilométeróra; biciklilaptop, navigációs készülék, kihangosítós bringatelefon, blueslejátszó hifi 5 kerékpárhangfallal plusz a mélysugárzó…

 • Bognár László

  Egyetlen furcsa érzés zavar csak biciklizés közben, az is csak a járgányra pattanás utáni percekben: felülök rá, elindulok és menten a biztonsági övet akarom bekapcsolni!
  De az ugye nincs a biciklimen, és el kell telnie néhány percnek, amíg megnyugszik a pszichém vagy mim, hogy hát itt nincs öv és kész, lehet nyugiban tekerni!

 • Sch.F.

  Biztonságérzeted bukósisakkal, kesztyűvel, könyök-, térd-, gerinc-, vese-, bokavédővel, és egyéb óvszerekkel növelheted, de azok felhasználásának arányában csökken is a komfort.Biztonságos környezet, sok bringaút lenne jó, csak még a közutak is olyanok amilyenek.Úgy hogy irány a természet pl. Malomvölgyi tó környéke, tőled kb. 15-20 km oda-vissza.Ha felfedezel valami jó utat tedd közkinccsé, ill. tudsz-e bringástérképet a környékről ? A Balatont, Fertő tavat már állítólag körbe lehet tekerni, míg az EKF körbebringázása jelenleg egy komoly terepbringás gyakorlat.

 • Sch.F.

  Kösz a kerékvárost!Áttekintése után már nem csak érzékelem, de tudom is milyen sz. a kerékpárút mennyiségi és minőségi helyzet.Nekem már nyílott ki kátyú miatt a kerékfelnim, meg a bicska is a zsebemben.A gyalogosokkal közös útrészek mókás szituációkat eredményeznek pl. a jó hosszú pórázos kutyasétáltatókkal.Politikusaink látszik milyen jól takarékoskodnak pénzünkkel, legalább is a kerékpárutakon,de hát más területen biztos nem ilyen szűkös és kátyús a helyzet.
  Ma reggel kiváló bringás időjárás mutatkozik, úgy hogy nyeregbe magyar !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.