Keresőoptimalizálás, SEO

Adhatok-e linket büntetlenül a zen-taxinak?

Robotológia

Megtörtént a nyilvános PageRank * kiosztása, s most tele van a net mindenféle találgatással, hogy a Google hogyan és miért – vagy éppen ellenkezőleg, miért nem! Az egyik leggyakoribb tipp, hogy a kereső a fizetős linkeket akarta kiszűrni és azért történt a késés is, amit a kiosztás körül tapasztaltunk hónapokon át, mert még szemmel is ellenőrizték a Google-fiúk a sok milliárdnyi honlap gyanúsabb és fel-(be)jelentett darabjait.

Ezt én ugyan nem hiszem, mármint a szemmel veretést (ellenőrzést), mert ehhez annyi munkaerő kéne, pláne a magyar feljelentésszám szokásos gyakoriságát figyelembe véve, hogy nincs annyi ellenőripari szakmunkás a galaktikában, nem ám a földgolyón.

Hanem a zabszem, ugye, azért az mégiscsak mocorog, mert akár robot, akár amerikai férfiú végzi az ellenőrzést, igen cudarul járhatnék, ha teszem azt az El Lobo – A farkas blogomról linket küldenék mondjuk Zsoltu blogjára, a zen-taxira! Ennek a blognak ugyan semmi köze nincs a személyszállítás tisztes iparához, de ezt honnan tudhatná egy amerikai robot?
A robot ugyebár azonnal arra gondolna, hogy a híres kínai, riksaipari Zen-dinasztiáról van szó, és a taxiszámlát a spanyol farkastenyésztő (El Lobo) linkkel fizeti, és ezt a nemzetközi méretű linkbizniszt ugyebár büntetni kell! Relevanciáról pedig szó sem lehet, mert hogy jön össze a farkas a taxival?
Nos, ez az a pillanat, amikor az ember már tényleg rendesen beijed a maga PageRank értéke miatt, s még azt is letagadja, hogy járt valaha a fent említett, Zsoltu féle blogban!

***
* Upgrade: 2016-ra végképp eltűnt a PageRank a keresőoptimalizálásból

Ami a keresőoptimalizálás és a SEO témáját illeti:
Ismeretterjesztő oldalaim: Keresőoptimalizálás

6 hozzászólás

 • zsoltu

  ilyenkor kérdezi a szőke nő, hogy mösökömwa?
  tehát mivel a neve a blognak az, ami, szerinted ezért aki engem linkel az büntetve van, mert valami bizniszt linkel? és ha a firefoxot linkeled, akkor nem? vagy hogy? nem értem.

 • Bognár László

  Kedves Zsoltu!
  A mai rádiós műsorvezetés talán szőke nővé tette a humorérzéked?
  (Ez itt afféle bloggertársadalmi önirónia, amely a találgatások és rémhírek mentén igyekezett megfelelni a néphitileg a Google-ról feltételezett gondolatmenetnek.)

 • Weinreich László

  Húúú, – megnyugodtam én is! Persze nekem tetszik ez a mostani Pagerank kiosztás, akár a fiúk dolgoztak vele, akár a gépek! A Kereső.hu – az online lexikonunk visszakapta büntiből a PR értékét (Ezt tetszik PR érték, mint Public Relations! Abban is jók vagyunk…, mint a Delma 🙂 ), – kicsit leértékelve. Ugye ez az a gyűjtemény, ami “villámcsődület” meghatározásoddal már foglalkozott korábban.

 • Bognár László

  Szia Laci!
  Amennyire influenzától párás szememmel – rá-rápillantva a netre egy-egy negyed órát – látom a keresőkben újra felfelé szaladni a kereső.hu-t! És ennek örülök!
  Én a joljarok.hu miatt aggódtam épp eleget. (Joggal mondhatom, a posztban írtakban tényleg van egy adag önirónia. Hanem látom ám, hogy a Blogsuli.hu blog a kezelésedben szépen életre kezd kelni, és ennek is örülök!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.