Keresőoptimalizálás, SEO

A SEO mint szolgáltatás

SEO service és minőség

A weblapok optimalizálása, a SEO service, ha külső cég végzi, a szolgáltatás általános fogalomkörébe tartozó, bizalmi termék!
A kiválasztás során fontos, hogy a keresőoptimalizálást végző cégről tudjuk, tényleg ért a marketinghez, azon belül is az online marketinghez, a keresőmarketinghez, s nem csak szóbűvészkedés számára a SEO. Várjuk el, hogy rendelkezzék erős referenciákkal, legyen ellenőrizhető s ezt a cég a jogszabályoknak megfelelően maga tegye lehetővé nyilvánosan és könnyen elérhetően az interneten (cégadatok, elérhetőségek, szakmai szervezetek tagsága stb.).
Annak eldöntésére, hogy milyen minőségi kritériumokkal akarjuk megfeleltetni a jelentkezőt, érdemes figyelmbe vennünk az alábbiakat.

Egy-egy szolgáltatás minőségére a klasszikus marketing szabályrendszere szerint az alábbi kritériumok megléte ad választ:

1. Megbízhatóság
2. Reagálási készség
3. Szaktudás
4. Elérhetőség
5. Udvariasság
6. Kommunikációs készség
7. Bizalomkeltés
8. Biztonságérzet
9. Kivételes problémakezelés
10. Dologi tényezők

A hozzám eljutó információk szerint a honlapkészítőkkel, SEO szakemberekkel szembeni legáltalánosabb kifogás a reagálási készség és az elérhetőség hiánya. Mondhatnánk, az ezen a területen dolgozók a világ legelfoglaltabb emberei, gyakorta elérhetetlenek és soha nem érnek rá, közülük többekre jellemző, zavarja az életvitelében, hogy ügyfelei vannak. Így aztán sérül az ügyfél biztonságérzete, zavar keletkezik a kommunikációban, kivételes problémakezelésről pedig ilyen körülmények között végképp nem beszélhetünk.
Igen ám, de a szolgáltatás eme minőségi mutatóiban nyújtott teljesítményt előre nem láthatjuk. Éppen ezért érdemes szerződéskötés előtt más ügyfeleket megkérdezni, potenciális szolgáltatónktól a szolgáltatást meghatározó minőség tekintetében mire számíthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.