Keresőoptimalizálás, SEO

A nap témája: a blog és a net növekedésének gyorsasága

Többen dicsérték e blog küllemét, s ezek a kedves látogatóim most nyilván megütközve látják: a blog ma egy nagyon leegyszerűsített, puritán arculattal töltődik be. De ezt gyorsan teszi.

Gyorsaság a betöltési sebességben
A gyorsaság fontos dolog. A keresőoptimalizálás során is!

 A betöltés gyorsasága keresőoptimalizálási tényező

A korábbi megjelenés alapjául szolgáló “WP theme” eléggé bőkezűen szórta fotóra és fotó alapú háttérre a bájtokat, s a külföldi sávszélességre szabott pazarló tervezés idehaza visszaütött – szépnek mutatkoztam ugyan, de okosnak aligha. Hiszen a betöltési idő nagysága riasztóan megnövekedett, s ha engem idegesített a saját blog betöltődésének lassúsága akkor a látogató számára nyilvánvalóan még idegesítőbb volt.

Tehát változtattam, s majd erről, a mostani alapról építkezem. Egyszerű, gyors, de a mostaninál picinyt feltűnőbb blogot szeretnék.

Olvasom, hogy 2008-ban igen gyorsan – 16 %-kal – nőtt a bekötött, széles sávú internet-hozzáférések száma hazánkban. Így most másfél millió fölé emelkedett a széles sávú internet-előfizetések száma. Mondhatjuk tehát, gyorsult a gyorsaság.

Ez újabb érv a céges honlapok és a cégblogok nyitása mellett

Az Index mögött, a blog.hu-n elhelyezett blogok gazdáinak már korábban dönteniök kellett: beengedik ottani blogjukra a hirdetéseket avagy sem. (Ha nem, akkor annak a blognak nem kerülhet ki az Index címlapjára az ajánlója.)

Végiggondoltam a lehetőségeket: az ott elhelyezett gerillamarketinges és egy városi blogom soha nem fog címlapon szerepelni, hiszen alapból oda a “hivatalos és félhivatalos indexes blogok” kerülnek (Homár, Subba, w stb.), amelyekre ez a reklámkötelezettség amúgy nem vonatkozik.
Akkor én miért is az Indexnek “termeljek” reklámbevételt, az ő hirdetéseiket “engedve” a legfrekventáltabb helyekre? (Az más kérdés, hogy az Index az ingyen helyért, egy esetleges országos megjelenés (címlapos ajánló) fejében ezt jogosnak tekintheti – tehát ezen aligha érdemes vitatkozni.)

Döntöttem: leveszem az ottani “indexes” hirdetéseket. Az átfutás egy hónap, tehát a hirdetések február 28-ig maradnak. Hát ez a sebesség aligha gyors…

PS. 2017.07.21.
Miért húztam át a fenti sorokat?
A bejegyzés születése után évekkel újra végiggondoltam az egyébként teljesen megváltozott helyzetet az Index-szel kapcsolatban és bizony, számos olvasót tudhatok magaménak az Index2 oldalán és a Napi.hu-n a gerillamarketing blogom jóvoltából.
Erről bővebben itt: Hol legyen a cég blogja?

A wp theme még ugyanaz, de most már nagyon időszerű volna lecserélni! Mindenesetre tartósnak bizonyult.

***

Ami a keresőoptimalizálás alapjait illeti, elolvasásra ajánlom: alapismeretek a keresőoptimalizáláshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.