Keresőoptimalizálás, SEO

A keresőoptimalizáló verseny margójára (Seonyár2008)

Talán már közismert, hogy a Freeblog nevű szolgáltató előzetes értesítés nélkül törölte az ott elhelyezett versenyblogokat. (Az enyémet is.) Nem nagyon van indoklás, spam blognak tekintették ezeket, slussz-passz, ennyi.

Ez máris rámutat arra a korábbi véleményemre, amellyel azt állítottam, hogy hibát követnek el a kiírók, amikor a spam fogalmát behozták a versenybe, mert ezt ki így, ki úgy értelmezheti. Lám, egy szolgáltató az egész versenyt spamnek tekinti. Abban a pillanatban, amikor már nem csak gép mér, hanem legalább egy ember beteszi a lábát egy verseny “mérőműszerei” közé – onnan annyi az objektivitásnak.

Az előzetes bejelentés nélküli törlés erkölcsi vonatkozásaival majd másutt foglalkozom.
Addig is: Blog – a blogger és a szolgáltató viszonyáról
Blog – About the Connection Between the Blogger And the Service

Az első kár máris rászabadul a szakmára! Ahelyett, hogy egy izgalmas verseny részesei lehetnénk, tapasztalatokban gyarapodnánk, most szépen előállnak a versenyek ellenzői, visszaigazolva látják korábbi álláspontjukat, kéjes gyönyörrel konstatálják a Freeblog lépését. A versenypártiak meg kigyót-békát kiabálnak majd, ahogyan kell.

Végülis megint sikerül majd egy izgága társaság benyomását keltenünk a külvilág felé, folytatva azt a méltatlan hagyományt, amely már az első verseny után kialakult. Biztosra vehetjük, megint lesz hülyézés, becsületsértés, szakmainak gondolt érvek mögé rejtve, mert bizonyos attitűdök és képességek mellett egy év alatt aligha lehet kultúra 100-ról kultúra 99-re lépni. Most az ő idejük jő el!

7 hozzászólás

 • Bognár László

  A kiírók, több cég nevének feltüntetésével “tájékoztató” hozzászólást juttattak el előző bejegyzésembe, amit spamnek értékelek! Kéretlen, álcázott reklámlevelet a blogjaimba NEM KÉREK!

  Upgrade 2008.ápr.07. 20,20
  A kiírók képviselői blogom több hozzászólásban elmondták, hogy ehhez az akcióhoz nincs közük, gyakorlatilag visszaéltek a verseny és a szponzorok logojával, nevével. Tehát hsz.-em szövegében nem helytálló a “kiírók” megfogalmazás, az egy mindannyiunkat megtévesztő manőver következménye. Ennek felelőssége nem engem, hanem a manőver kiagyalóit terheli. A visszaélésről elmentett dokumentumom van.

 • g-easy

  Ez kamu, a kiíróknak semmi köze ahhoz, amit rájuk fogsz. Kérlek előbb járj utána a dolgoknak. Ha nem módosítod, a srác azon spamjeire amit meg máshol (illetve amiket a verseny oldalon) helyez el, azokra én meg azt mondom, hogy TE csináltad.. Pont ennyire lesz az is jogos.

 • Bognár László

  Lám, ez az előnye az azonnali védekezés lehetőségének, nem az eredményhirdetéskor, mint te tervezed. Így módodban állt védekezni, tisztázni magad egy olyan szituációban, amikor a szponzoraidat és a kiírókat a spammelő ilyen helyzetbe hozta!
  A kamut nem rajtam, hanem azon kell számonkérni, aki elkövette!

 • Bagi Zoltán

  Ez most komoly? Direkt “kiírók” elleni lejárató kampányt folytatsz? Az tudom, hogy vannak paranoid megnyílvánulásaim, de ezt iszonyat nehéz másképp értelmeznen.

  A wordpressnek van egy áldásos tulajdonsága. Rögzíti a kommentelő IP címét, amit akármikor összenézhetsz egy másik kommentelő IP címével.

  Érdemes lenne ezt a funkciót használni valamire, hamár egyszer van, hülyeségek irogatása helyett!!!!

 • Bognár László

  Nézzétek meg azt a helyet, amire a kéretlen reklámozó spamje mutat! Olyan látszat keletkezik, mintha a verseny kiírói és szponzorai (ráadásul a Google és a Yahoo támogatásával) adnának ismertetést. Ott a verseny hivatalos logoja is, a szponzoroké is! A lejáratást nem én folytatom, hanem az, aki ezt művelte.
  Tehát nem engem kell lejáratással vádolni, aki szóvá teszem azt, ami nem tetszik.
  Hangsúlyozom még egyszer: így legalább módotok volt az azonnali reagálásra! Mivel a spam hozzászólást nem ütöttem ki, módotok van utána menni. (Sőt, mht formátumban letöltöttem, nehogy már az legyen, hogy kitaláltam ezt.)

 • Bagi Zoltán

  Én megnéztem az oldalt, de érdemes lenne újra olvasnod az első kommented első mondatát. Szerintem meg lesz a mondatod alanya elég gyorsan.: A KIÍROK.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.