Keresőoptimalizálás, SEO

A keresőoptimalizálás rémei: frame és flash

Egyre több olyan honlap optimalizálára kérnek, amely már készen van, de sehogyan sem teljesít a keresőkben! Ezek egy része frame-es (rémes frémes – mondom így), a Google meg a többiek nem is látnak bele, csak a keret “használható”! A flash-ről nem is beszélve… A leghatékonyabban olyan honlappal boldogul az ember, amelyet az első perctől kezdve a kezében tart, s úgy “gyúrja meg”, hogy az a leghatékonyabb legyen minden szempontból. Olykor nem is merem határozottan megmondani: legjobb volna a mostani honlapot elfelejteni és vadonatújat készíteni, mert a web ama sarkát, ahol az Ön honlapja megjelenik, katasztrófa sújtotta övezetté lehetne nyilvánítani! De nem merem, mert az ÜGYFÉL azt gondolja, le akarom őt “kaszálni”, optimalizálást kért, nem új honlapot! És most, az egyik saját oldalammal állok így: a Jóljárok.hu, már nagyon elöregedett, toldozott-foltozott vén csataló szegényke, agyongyötörve, megpiszkálva, kizsigerelve – ám mégiscsak itt-ott jól teljesítve! (Az a portál, amelyik a McCann-t is veri a “reklámügynökség Budapest” kifejezésre, amelyik a “képeslap” szót a Google.hu alatt az első 30-ban hozza – talán nem is annyira rossz?! Pedig igen!) Gondban vagyok: hol, hogyan nyúljak hozzá, mi legyen – mert így már nem maradhat.

2 hozzászólás

 • Ernő

  Ezt a blogbejegyzést nagyon eltaláltad 🙂
  Legszívesebben mutogatnám másoknak is, hogy alátámasszam azt hogy tényleg jó lenne egy új honlapot csinálni, és nem a régit toldozgatni, főleg ha frame-es.

  De azért mégsem irányítom a konkurenciához a leendő ügyfeleimet 🙂

  Én is pontosan úgy érzem, hogy ha most elkezdenék jönni az ügyfélnek azzal, hogy a vadiúj lapját dobja ki… rögtön felejthetném is el a munkát.

  Az a vicces, hogy sokan tényleg tök új lappa keresnek meg minket, mert az aki csinálta a lapot az nem ért a keresőoptimalizáláshoz.. Hááát sajnos ez legtöbbször látszik is lapon 🙁 És ugye utólag valami hozzáhegeszteni hát persze, hogy nehezebb 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.