Keresőoptimalizálás, SEO

A Google keveri a városokat?

Hol vagyok (a keresőben)?

Eddig rém egyszerű volt. Bárhol is voltam az országban, ha egy másik városban lévő dolog után akartam kutakodni, egyszerűen a Googleban balra fent, a Keresőeszközök menüpontban átállítottam a város nevét, s máris azt láttam a találatsorban, amit az adott városban lakók. (Ez például keresőoptimalizálás esetében egy nagyon jó segédeszköze a SEO-snak.)
Teszem azt Pécsett voltam és Budapesten akartam duguláselhárítót keresni, akkor a Keresőeszközökben a Pécs városnevet átírtam Budapestre és akkor az asztali számítógép “áthelyezte magát” egy olyan szerverre, amely a budapestieknek mutatja a helyi érvényes találatokat. (Legalábbis én így magyaráztam magamnak a történéseket.)
A rangsorolásnál minden bizonnyal a helyi találatok élveztek előnyt, ezért is történhetett így a dolog. Néha persze láttam kivételt, a SEO szó beütésére gyakran vegyültek a magyar találatok közé külföldiek, vagyis a hazai találatok “helyi előnye” nem bizonyult elegendőnek.
Mára viszont megváltozott a helyzet.
Hiába állítom át a város nevét a kereső keresőeszközök fülén, valami “katyvaszt” kapok eredményként. Vagyis vegyesen, ömlesztve jönnek a találatok abból a városból, ahol éppen vagyok és abból, amelynek a találataira kíváncsi volnék.
Persze mondhatja valaki, hogy a keresett dolog – pl. a szálloda szó mögé – írjam a város nevét, de az így kapott találatsor nem egyezett korábban a fentebb már leírt módszer által kapott eredménnyel, vagyis az eredmény nem ugyanaz.
Szóval erős dilemma: akkor hogyan is van ez, hol is vagyok?

***
A keresőoptimalizálás más dilemmáiról: > keresőoptimalizálás dilemmák

FRISS tapasztalat:
2015.05.27-től újra a régi módon böngészhetünk a városokban. Bármelyikben – mintha ott lennénk!
Vélhetően egy kisérletet futtatott le a Google – és remélem, végleg elvetette azt, amit kipróbált!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.