Keresőoptimalizálás, SEO

A Golden Blog 2007 hozadéka és a Gerillamarketing blogom

Arany Blog – GoldenBlog

Mint írtam már róla korábban is, a HVG által kiírt Golden Blog 2007 verseny során a Gerillamarketing blogom az Üzleti blog kategóriában a legjobb tíz közé jutott. (Vagy GoldenBlog, így egybe írva? – ahányan, annyiféleképpen ezt is?) A verseny ideje alatt – járva a blogoszféra útjait -, szereztem néhány érdekes tapasztalatot. A bloggertársadalom egy része, a Golden Blogról meditálva eleve kijelentette: nem olvas üzleti blogokat. Talán ez a kategória vinné el a pálmát a leginkább elutasított “Golden Blog karám” versenyében.
A bloggerek körében eleven előítélet él: ami üzleti – az nyilvánvalóan dögunalom.

Ám eközben, konkrét, “üzletinek nyilvánított” blogokról, pl. a kategória győztesének blogjáról, mint közkedvelt blogról nyilatkoztak. Kérdés, hogy az üzleti blog akkor kiknek íródik? A bloggereknek, akik utálják az üzleti blogot?

Üzleti blog

Egy bizonyos: az üzleti blog címkét kerüld, mert máris elvesztél, ha annak nevezed a magadét. (A Gerillamarketing blogom amúgy nem üzleti blog, csupán a zsűri tekintette annak.)

Több blogban olvastam, hogy kellemes meglepetésként érte a blogírót az eddig ismeretlen Gerillamarketing bloggal való találkozás! Ebből többek között az is következik: – hátrányos is lehet a több néven való publikálás (El Lobo – A farkas neve pont a freeblogon, ahol a Gerillamarketing blogom helyezkedik el, szóval pont ott ismeretlen, mert abba a közösségi térbe nem beágyazott).
De visszatérve a kellemes meglepetésnek mondott találkozáshoz a blogommal: a leg- és legnagyobb hozadéka számomra a Golden Blog 2007-nek éppen ez: több új blogolvasóhoz jutottak el a gondolataim! (De a dilemmáim száma is gyarapodott: mi legyen a több blog egy időben történő vezetésével? A több-blogúság, a szatelit blog “szükségességéről” érdemes meditálni.

***

Kapcsolódó bejegyzés:
Keresőoptimalizálás: régi blog felfrissítése

3 hozzászólás

 • Hoppán Gergely

  Hello Farkas

  Új üzleti blogot indítottunk, és úgy hisszük, ez téged több ok miatt is érdekelni fog. Az €üzleti blog€ Magyarországon eddig inkább csak elméleti fogalom volt, és te tudod a legjobban, hogy milyen kevés valódi ilyen oldal született. Mi belevágtunk, és arra akarjuk használni ezt a lehetőséget, hogy – a személyes blogokhoz hasonlóan – szórakoztató módon mutassuk meg egy termékfejlesztés mindennapjait, a terveket és a műhelytitkokat is.

  Egy céges weboldal unalmas, még ha sokszor érdekes termékről szól is. Egy személyes blog szórakoztató, pedig legtöbbször érdektelen dolgokról szól. Úgy gondoltuk, megpróbáljuk a kettőt összerakni: szórakoztatóan írni egy érdekes termékről és mindarról, ami körülötte történik velünk. Az Opteamus, mint csapatmunka és CRM szoftver van annyira szokatlan, hogy bőven ellásson minket témával, mi pedig igyekszünk ezt olyan szórakoztatóan megírni, hogy bárki szívesen olvasson minket. A legelsők között csinálunk Magyarországon olyan üzleti blogot, ami egy termékről szól. Nem külsős újságírók vagyunk €“ ahogy külföldön ez néha megtörténik. Jómagam az Opteamus megálmodója és mai napig vezető fejlesztője vagyok, Evetke pedig Opteamus CRM bevezetésekre szakosodott konzulens, mindkettőnk Alpha Consulting alkalmazott. Összefoglalva: érdekes céges témáról írunk – személyes blogot. Veled Uram, de nélküled 😉

  Legfőképpen szórakoztatni szeretnénk. Olyan klasszikus közös blogot akarunk, amit nem csak a tematika, de a szerzők stílusa miatt is olvasnak majd. Számítunk azokra az olvasókra, aki a blogot mint műfajt szeretik, és szórakoztatónak találják, ahogy Evetke és Greg felelget egymásnak. Számítunk minden jelenlegi partnerünkre és felhasználónkra, akiknek itt olyan terveket és műhelytitkokat is elárulunk, amiket eddig – alkalmas csatorna híján – nem tudtunk. Számítunk mindenkire, akit a webkettő szele megcsapott és foglalkoztatják a webes csapatmunka, a távmunka kérdései, és CRM-megoldások. És persze: számítunk rád is, hogy véleményt mondasz rólunk, akár privátban, akár kommentben, de a legjobban persze annak örülnénk, ha egy rövid hírben vagy postban megemlékeznél rólunk 😉 Kis ízelítő:

  Első posztunk: http://opteamus.blog.hu/2007/08/28/santorinin_kezdodott
  Egy kis technológia: http://opteamus.blog.hu/2007/09/13/gyorskereses
  Egy kis marketing: http://opteamus.blog.hu/2007/09/19/webmarketingbol_egyes

  Üdv & köszi,

  G

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.