Keresőoptimalizálás, SEO

A CinePécs blog

A filmfesztiváloknak blogja van

CinePécs
CinePécs

Pécs az interneten az egyirányú információáramlás birodalma. Ez még akkor is így van, ha láthatunk interaktív személyes blogokat és interaktív céges blogból is akad mutatóban, bár növekvő számban, egy-kettő.
E számvetésnek nem tiszte elemezni, hogy ez itt, a Mecsek lábánál valamiféle félfeudális magatartás-minta maradvány csöndje-e vagy más ok miatt történt az elmúlt években így – csupán azt szögezhetjük le, hogy a kampány időszakában látott két polgármester-jelölti blogot leszámítva a közéleti szféra – interakció helyett – csöndbe burkolódzik vagy egyirányú információátadást művel.

              Így a külső szemlélő akár bátor elszánásnak is tekinthetné, hogy a CinePécs a kultúra területén az interneten először épített valamit a Mecsek ölén – interakcióra. (De a „külső szemlélőnek” vélhetően más dolga van, s aligha mond erről bármit is. Észre sem veszi…)
A fenti sorok máris elárulják, hogy az elmúlt órákat az I. CinePécs Filmfesztivál internetes megjelenésének, de elsősorban blogjának értékelő elemzésével töltöttem.
Belsőnek szánt anyag esetleg unalmas részleteiből persze többet nem idézek, legfeljebb még annyit tennék hozzá: örömömnek adtam hangot, hogy értelmes, felkészült, alkotóképes magyar bloggerek sora “csatlakozott” írásával, véleményével vagy legalább olvasóként – határokon innen és túlról – a CinePécs blogjához.
Hozzátettem még: a pécsi internetes történelem ritka darabja lesz – ha egyáltalán megírja majd azt valaki – a Huszárik c. bejegyzés, hiszen e köré volt pécsi főiskolások és egyetemisták sora kapcsolódott. Ez olyan interaktív, filmközpontú, Pécs mágnes szerepét kidomborító társas kapcsolódás volt, amely miatt számomra megérte szolgálni ezt a közösséget! (V.ö. az egyik hozzászóló megjegyzésével: itt kialakult a New York – Budapest – Pécs tengely.)

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.